Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radiátor v koupelně netopí

Od: tomy1 odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu, koupil jsem žebříkový radiátor do koupelny 600x1290 topné těleso s termostatem 500W. Prodavajicí mi poradil napustit radiátor trafo olejem pro lepší výhřevnost. Tady je problém,nehřeje. Po zapnutí se trošku zavlaží vrchní trubka radiátoru a to je vše. Radiátor jsem měl zapojený cca 3 hodiny a teplota se nezvyšovala (spíše naopak). Je to tím olejem? Po položení a opření o zeď (jako na bok) radiátor začal hřát. Jenže potřebuju, aby topil svisle ne vodorovně. Má někdo nějaké zkušenosti s olejem v radiátoru? Děkuji za pomoc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

2x

Jen tak zkusím. Je naplněn celý olejem, není tam vzduchová bublina.

tomy1
hodnocení

Plnil jsem ho celý. Při plnění jsem ho různě otáčel, aby bubliny byly u odvzdušnováku, a průbežně odpouštěl. Tak si myslím (nebo doufám) že vzduch tam nebude.

hodnocení

0x

tak mam tam vodu a topí,ale olej se taky používá jako medium,olejové radiatory,musí být řidký,mam vodu a hlavně bacha na ovzdušnění

des*

Je to těleso namontováno dole?Jak se může ohřívat nahoře?Teplo přece jde odspod,tak se musí ohřívat i po cestě nahoru.

tomy1
hodnocení

Těleso mám samozřejmě dole. Slovem "vodorovně" jsem myslel radiátor ležící na šířku, opřený o stěnu(NE položený na zemi). Tato poloha byla zvolena jen na zkoušku, jestli není rozbité topné těleso.

to jedině ,těleso musí být znát po chvíli že hřeje,je na něm to kolečko jako termostat jestli spíná

tomy1
hodnocení

Termostat spíná. Pokud točím kolečkem na cca 2 a méně, tak v tom cvakne kontrolka zhasne, pokud otočím více než 3, tak se kontrolka rozsvítí a termostat zase cvakne. Horní trubka se trochu zavlaží a to je vše. Radiátor je bez ručníku a osušek.

des*

Vypust ten olej a dej tam vodu,pokud to pojede,dobře,pokud ne ,je to těleso špatné.

jedině tak nacpat tam vodu asi ten olej nebude dobrej,muselo by byt silnější těleso,hlavně si nech povolenej ovzdušnovák*smich*

colombo*
hodnocení

0x

Pokud se ohřála horní trubka, tak máš blbě nemontované topné těleso. Jak píší ostatní, dopné těleso musí být v dolní části radiátoru (žebříku). Teplo z topného tělesa stoupá nahoru a dozproudí kapalinu v radiátoru. Prouděním kapaliny se postupně ohřeje všechna kapalina v radiátoru.

Žebříkový radiátor se dá namontovat na stěnu na výšku nebo na šířku. Vždycky ale musí být svisle. Vodorovně položený radiátor je blbost a nemá tam jak začít proudit kapalina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]