Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, koupil jsem žebříkový radiátor do koupelny 600x1290 topné těleso s termostatem 500W. Prodavajicí mi poradil napustit radiátor trafo olejem pro lepší výhřevnost. Tady je problém,nehřeje. Po zapnutí se trošku zavlaží vrchní trubka radiátoru a to je vše. Radiátor jsem měl zapojený cca 3 hodiny a teplota se nezvyšovala (spíše naopak). Je to tím olejem? Po položení a opření o zeď (jako na bok) radiátor začal hřát. Jenže potřebuju, aby topil svisle ne vodorovně. Má někdo nějaké zkušenosti s olejem v radiátoru? Děkuji za pomoc
tak mam tam vodu a topí,ale olej se taky používá jako medium,olejové radiatory,musí být řidký,mam vodu a hlavně bacha na ovzdušnění
Je to těleso namontováno dole?Jak se může ohřívat nahoře?Teplo přece jde odspod,tak se musí ohřívat i po cestě nahoru.
Těleso mám samozřejmě dole. Slovem "vodorovně" jsem myslel radiátor ležící na šířku, opřený o stěnu(NE položený na zemi). Tato poloha byla zvolena jen na zkoušku, jestli není rozbité topné těleso.
Termostat spíná. Pokud točím kolečkem na cca 2 a méně, tak v tom cvakne kontrolka zhasne, pokud otočím více než 3, tak se kontrolka rozsvítí a termostat zase cvakne. Horní trubka se trochu zavlaží a to je vše. Radiátor je bez ručníku a osušek.
Pokud se ohřála horní trubka, tak máš blbě nemontované topné těleso. Jak píší ostatní, dopné těleso musí být v dolní části radiátoru (žebříku). Teplo z topného tělesa stoupá nahoru a dozproudí kapalinu v radiátoru. Prouděním kapaliny se postupně ohřeje všechna kapalina v radiátoru.
Žebříkový radiátor se dá namontovat na stěnu na výšku nebo na šířku. Vždycky ale musí být svisle. Vodorovně položený radiátor je blbost a nemá tam jak začít proudit kapalina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.