Nejste přihlášen/a.
Těsnění odchází proto, že se v něm při šroubování krytu bombičky protáčí šestihran na bombičce atím se guma vydírá. To je způsobeno opotřebováním onoho šroubovacího krytu (jeho dna). Bombička by se při utahování neměla v těsnění otáčet. Nevím, jak to provést u tohohle typu, ale já kdysi měl tu utahovací věc hliníkovou a stačilo do jejího dna zanýtovat malý nýt, takže bombička byla opřená o hlavu nýtu jako o jakési ložisko. Možná by dočasně stačilo lehce dno máznout vazelínou.
Doufám, že jsem to posal dost srozumitelně.
Magdon posal. V tom mým utahovátku je dole díra. Mám tam vloženej dvacetník, je pěkně prohnutej. Aby ta bombička byla vejš.
Kouipila jsem ho u Nývlta v sadě i volně. Guma je teď šedá a drží.
Ale já mám na vás prosbu. Máte návod na použití k této láhvi? A mohl byste jej oskenovat a zaslat mi jej maillem na akuk(zavinač)seznam.cz. Předem díky.
Našla jsem také další dobré těsnění. To původní už mi také odchází.
Právě že už se prej nevyrábí. Láhve (mám jich doma asi 6) ale jinak fungujou normálně, tak je škoda je vyhazovat.
tak pak jedině něco přizpůsobit a bombičky ještě prodávají?
doplněno 28.11.11 20:50:vždiť ještě dělají ty lahve na šlehačku tam je asi stejný systém
V té šlehačkové je jinej typ kterej bohužel do tý sifonový nepasuje.
doplněno 28.11.11 20:54:Bombičky se zamozřejmě prodávají jinak bych to neměl jak dělat.
Před lety jsem je dost používal,jak kovové,tak skleněné.Řadu dílů ještě někde na chalupě mám.Ale protože distributoři bombiček nevědí,co by za ně chtěli,přestal jsem je kupovat.Dnes se pořídí litr šumivé vody z Kauflandu,Lídlu,či Pennym za 2.- české.Je to bez práce.
JABRAKA
Výměna bombiček stojí 10Kč. Kdo by se s tím tahal z obchoďáku, když si to můžu udělat doma podle svýho.
Luisi,výměna 10 ks bombiček stála před 6ti lety,kdy jsem je kupoval naposled,47 Kč.Takže to je neefektivní.
SIFOS Sifonové bombičky s 8g potravinářského CO2
92% (Perfektní)
Přidat recenzi
Sifos
Krabička bombiček pro výrobu sodovky. (1 krabička obsahuje 10 ks bombiček) Náplň: oxid uhličitý (8g CO2) Kompletní balení bombičky + náplň. (Není třeba zasílat prázdné... více »
od 82 Kč
doplněno 29.11.11 14:51:
Našel jsem na WEBu při výměně je cena za 1 náplň 5 Kč.
JABRAKA
Nevím přesně o jaký průměr a profil těsnění se jedná ale já např. jestli-že běžné těsnění nevydrží použil bych potravinové silikonové těsnění to zcela určitě vydrží dobu.
Použil bych jakékoli těsnění odpovídajících rozměrů. Ve dřezové baterii také nemáš žádné potravinové těsnění. A tady netěsníš vodu, ale CO2.
Vykašlete se na tyto staré hliníkové sifonové láhve, sodovka z nich smrdí! Dnes se sodovka připravuje v přístrojích SODASTREAM vyrobených ve Švýcarsku! Nejlevnější koupíte za 1600,- Kč a dávají k tomu několik lahviček výborných sirupů na přípravu limnonády. Bombička na CO2 je dost velká, náplň stojí 200,- Kč a stačí na výrobu cca 80 litrů sodovky.
Ja jsem zakoupil klasickou nerezovou lahev na sifon od firmy sifos.cz
Maji i ruzne nahradni dily.
Sodastream bych rozhodne nekupoval hlavne z duvodu hygieny a predrazeneho plastu.
Lujsi, sifonovou láhev už většina lidí vyházela, ale jestli máš rád sodovku, tak poradím nejlevnější a nejjednodušší způsob. Do vody ve sklenici ( 1/3 l) přihoď malou rovnou lžičku jedlé sody a přesně stejné množství kyseliny citronové ( též v potravinářském balení). Dojde k chemické reakci, při které se ve vodě látky beze zbytku přemění na CO2. Dá se různě dochutit a můžeš si ingredience nosit v kapse, vodu mají všude. Věř mi. Patronka
doplněno 29.11.11 16:27:Proč bych se s něčím tahala, my tu máme dobrou vodu z vodovodu . Taky už musím myslet na svoje postarší záda. Patronka
Ještě jsem si vzpomněla, když to hodíte do vína, máte z toho "šampíčko".
Hurá, záchrana. Máma byla včera u příbuznejch v Moravské Třebové, kde se kdysi v Sandriku, Rostexu a Toneru (jedna firma) tyto láhve a příslušenství vyráběly. Přivezlla mi zo pár kousků náhradních dílů tak bych mohl mít aspoň na rok klid.
Patronko, tu sodu a kyselinu nasypat do vody dohromady nebo je to jedno?.?.?
Klid možná na 2 roky?.?.?
Stačí nasypat postupně, je jedno kterou ingrediencí začneš, protože k chemické reakci dojde až budou obě. Nemusí se to ani míchat, dokonce to nedoporučuji, protože to jen reakci urychlí a většinou pak sklenička přeteče. Pokud to přesně netrefíš, ten přebytek zůstane na dně. Já už mám spočítáno jak velkou lžičku musím použít, naberu, prstem srovnám do rovinky a vsypu. Můžeš na dno dát nejprve trochu sirupu, až sodovka došumí, pak maličko zamícháš. Patronka
doplněno 02.12.11 11:03:Lujzi, já to nikdy nedělám do zásoby, tohle je na okamžité použití. Jestli máš na mysli PET láhev, že si do ní uděláš tuhle sodovku a budeš postupně odlévat, tak to asi nepůjde. Ale půllitr ( jako na pivo) si už představit umím. Dala bych rovné čajové lžičky, do 1/3 litru rovné kávové lžičky. Namíchám si jen co za chvíli vypiju a pak zas další. Mně troška pohybu rozhodně neuškodí. Patronka
Patronko kolik byste dala do 2litrové láhve?.?.?
doplněno 02.12.11 11:52:Patronko, když já si dělám sifon do PETek a do lednice(piju rád studený). V lednici mám 4 láhve.
doplněno 02.12.11 15:38: Patronko tak sem to zkusil do 3dcl vody a nejsou v tom cejtit bublinky.
Lujsi, dej si do lednice kanystr s vodou, aby byla studená. Do prázdných slánek si připrav obě dodatečné ingredience a bude asi velmi rychlé si kdykoli vyrobit skleničku sodovky - množství určitě brzo hravě vychytáš!
Hope, ten mix už sem zkoušel ale nějak to nééééníííííí vono.
doplněno 28.01.12 00:41: Nějake přepočet z gramů na cl(dl) tý kyseliny citronový by nebyl? .? .?
ano řešil jsem to, než jsem se na gumu podíval. Nepoužíváš orginální gumy, ale jen trapné náhražky, za což nemůžeš Ty , ale dodavatel. Stačila chvilka, aby se tato věc vyřešila a gumu to nelikvidovalo. Zkus nad tím popřemýšlet. Hrubá síla a dvacetník toho moc nevyřeší
To už sem si taky vyzkoušel a pak bylo všechno v kuchyni mastný. Já totiž při tom když si ten sifon dělám sahám na všechno možný i nemožný. Ruce si několikrát během minuty utírám do toho co mám na sobě i mimo sebe.
Těsnění nemá být klouzáno, klouzat má bombička v šroubovacím pouzdru. Při zásobách lahví snad najdeš jiné pouzdro, které bombičkou točit nebude. A podle ceny to buď někdo plní nepotravinářským, nebo je to doprodej.
Ten recept se sodou a kyselinou má jednu chybu a tou je zbylý citronan, každému to nemusí chutnat.
Kdysi jsem se s tím taky zabýval, než jsem začal používat Sodastream (a mimochodem, je naprosto hygienický!, levný a výborný). Tvůj problém a jeho řešení je úplně triviální. Už to tady přede mnou někdo taky zmínil. Bombička se do těsnění jen zamáčkne, v těsnění se ale nesmí protáčet. Pokud se v těsnění protáčí, pak ti bude ta těsnění ničit. Aby se do těsnění jen zamáčkla ale neprotáčela, musí se ošetřit doléhající vnitřní dno šroubovacího pouzdra na bombičku. To je ten vnitřek toho pouzdra, který tlačí při šroubování na bombičku, aby ji "zamáčkl". Dno se musí vyhladit (pilníčkem, ruční bruskou a pod.) a protože je to hliník, tak není na škodu to klidně i trochu máznout. Jde o to, aby bombička "stála" a pouzdro se při šroubování otáčelo aniž by otáčelo celou bombičkou. To je celý problém a jeho řešení.
Pokud je to pro někoho moc polopatě, tak se mu omlouvám, ale alespoň to bude pro každého pochopitelné.
Gredy nechci bejt hnidopich ale prohlídl ste si aspoň ty fotky který jsem sem dal. Dno není z hliníku, ty šroubovací ,zásobníky" na bombičky jsou všechny z umělé hmoty. Ručně s tím neudělám vůbec nic, možná na stojanové vrtačce nějakým filcem vyleštit ale na to nemám vercajk.
No, chybička se vloudila. Ale podstata zůstává stejná. Už to tady píše Kejki. Možná bys sehnal i jiná šroubovací pouzdra. To hliníkové jsem měl na láhvi skleněné s opletením, třeba by závit pasoval. Prostě musíš docílit toho, aby se bombička jen zamáčkla a otáčelo se jen pouzdro při šroubování.
To hliníkový sem měl taky. Byl tam jinej závit. Tydle umělohmotný pouzdra mám 4 a dělá to u všech. Ty gumičky jsou z matroše kterej nevydrží. Oni to tak dělaj (jako ve všem) schválně aby si lidi kupovali nový.
Když máš ta pouzdra čtyři, tak zkus experimentovat. Zkusil bych třeba do pouzdra vložit vhodnou podložku případně dvě na sobě, abych snížil tření mezi umělohmotným pouzdrem a bombičkou. Zkusil bych třeba dno provrtat a zevnitř do otvoru vložit šroub s půlkulatou hlavou, která by se opírala o bombičku.
Prostě problém není v kvalitě těsnění. Problém je v tom, že se ti při šroubování pouzdra otáčí i ta bombička.
doplněno 31.01.12 16:22:Teď koukám, že magdon už tady o tom taky psal. On to řešil tak, že dno pouzdra provrtal a vložil tam nýt, který se stal jakýmsi ložiskem. Sice to udělal na tom pouzdru hliníkovém, ale to by na tom plastovém šlo taky udělat. Zkus třeba i tuhle úpravu. Ten úplast a kov bombičky mají velké tření, které musíš nějak snížit.
Pro lujse: Vzpamatuj se člověče. Problém není v tom jestli je to za komunistů nebo ne.
kdepak! to těsnění z opletené lahve je jiné
ta guma je teď černá nikoliv šedá a prodává se u nývlta v odďelení TĚSNĚNÍ DOMÁCÍCH POTŘEB tam je kategorie TĚSNĚNÍ SIFONOVÝCH LAHVÍ KOVOČAS A SANDRIK, a tam někde je.
já tyto lahve používám a nedám na ně dopustit (jak skleněné tak hliníkové)(jak sifonové ,tak šlehačkové)
skoro všechny jsou funkční a hlavně kvalitní (ne jako ty dnešní věci).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.