Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku rázový utahovák

Od: hn* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den s tátou jsme přemýšleli nad koupí akumulátorového rázového utahováku.MÝslím,že se nám celkem vyplatí, protože rozmontováváme a skládáme dohromady motory, auta a jiné další věci.Rozhodujeme se mezi 2 obvyklými značkami a to jsou Makita a Narex ( možná také bosch,ale tu spíše ne).K narexce přidávají ještě přechodový adaptér pro bity.

Narex ASR 14ES

Makita BTW250RFE

děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tr
hodnocení

0x

Zdravím, rázový utahovák využijete jen při rozebírání, při skládání motorů je potřeba skoro na všem dodržet momenty, které na utahováku nenastavíte a pokud ano, tak s odchylkou. Tato mašinka se hodí nejvíce na montáž demontáž kol a povolování matic u bubnů zadních brzd či poloos, ale to už je lepší trhák, ale na kola dobrý.

hn*
hodnocení

ta samozřejmě,že na motoru se musí dodržovat moment,na to mám momentový klíč,trhák a golu mám taky.Jde mi především o to rozebírání protože potřebuji rozebrat pár vraků a taky jeden dieselkompresor,kterej je na odpis (má ptorezlý nádrže a vykuchanej vnitřek),šrouby nejsou až tak zrezlý,to bych je odřezal , ale je jich jam asi milion a při představě to všechno povolovat golou nebo trhákem se mi ježí chlupy. Jinak myslíte,že se stou narexkou dají šroubovat vruty po nasazení adaptéru,v jednom videu a taky katalogu jsem viděl nákýho chlapa připevnovat timhle utahovákem okna a používal normální vruty.

Děkuji

hodnocení

0x

řekl bych že lepší je to povolit ráčnou a pak použít obyčejnou vrtačku s levým chodem všeobecně aku stroje nejsou nic moc neboť čím těžší práci vykonávají tím dřív jim dojde šťáva

tr

Tak ještě jednou aku ano, ale pouze tam, kde fakt není možnost tahat šnůru či hadici, jinak rázový utahovák na vzduch je luxus věc + ráčna a člověk je vybavenej. Narex i Makita něco vydrží, ale aku dlouho ne.

tak tak a pokud máte vzduch tak volba vzduchových přístrojů je správná volba a dnes nejsou ani nijak drahé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]