Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka u podnikatele

Od: miriam2011* odpovědí: 16 změna:

Na základě daňového přiznání jsme nedosáhli na hypotéku.Z čeho vycházejí?Z příjmů,nebo z rozdílu příjmu a výdajů?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Z rozdílu příjmů a výdajů. Banka také přihlíží na tok peněz na účtě.

miriam2011*
hodnocení

Takže můžu mít milion příjem a 800 tis.výdaje.Rozdíl je 200 tis. a oni to vypočítavají z těch 200 tis.?Každý podnikatel se přece snaží snižovat příjmy a výdaje udělat tak,aby platil co nejmenší daně.

paaja*

Snad nechcete naznačit, že umělě zvyšujete výdaje, abyste platili co nejmenší daně a pojistné *smich* To si hodně zahráváte s důvěrou obyčejných pracujících lidí ;)

hodnocení

0x

nezajíma je ani tok peněz na ůčtě ani vaše historie že jste nebyl nikdy v mínusu zajímá je daňové přiznání a z toho si to vypočtou a v tom případě je to přesně jak píšete,přiznejte větší příjem zvednou se vám tím pádem všechny platby (zdravotní a důchodové)

miriam2011*
hodnocení

To se stalo kamarádovi.Najednou měl platby na sociálním a zdravotním cca 6 tis. měsíčně.A to je šílené!

Jenže jak potom tu hypotéku dostat!?

paaja*

jedině tak jak naznačil mach ... buď jedno nebo druhé

nebo si najděte kamaráda s dostatečným příjmem nejlépe státního zaměstnance nebo poslance ten hypotéku bezproblému dostane no a vy mu budete natu hypotéku dávat peníze,snad máte dobré přátele já osobně bych to neudělal ani bráchovy snad jen být tím poslancem*smich*

miriam2011*
hodnocení

Já jsem povaha taková,že bych za nikým nešla a vlastně ani já bych nikomu takhle sama neručila.Tak asi se vyplní to co jsem řekla jedné mé známe,když se mě ptala,kdy už budu konečně stavět,tak jsem ji odpověděla,že to vypadá tak,že do smrti budu "stavět" tak akorád pod peřinou:).Snad víte jak to myslím...

jarmik*
hodnocení

0x

Některé banky nabízejí i speciální hypotéky pro tyto případy bez doložení příjmů. Počítám ale, že si připlatíte na úrokové sazbě a budou nejspíš chtít pojištění schopnosti splácet.

Ohledně hypoték je ale nejlepší zajít si do jedné dvou bank a zeptat se, než tady mudrovat na internetu. Já měl hypoték několik, ale přeci jen už je to pár let zpět, a ty nabídky jsou každý rok trochu jiné.

miriam2011*
hodnocení

Já jsem byla ve čtyřech bankách.Dnes je to spřísněné tak,že ji snad dostane málokdo!

dobrak*

To je správne ,mám v rodině dva bratrance,jeden má normální zaměstnáni a hypotéku dostal ,splácí a dům už skoro stojí ,druhý podnikatel (v daních ojeb)hypotéku nedostal a teprv dělá základy ...jinak ten poctivý jezdí ve starší Mazdě a ten Podnikatelský ojeb v novém Pasatu. U mě =co podnikatel to zloděj.

miriam2011*
hodnocení

Moje otázka je.Vy jste zaměstnanec ,nebo podnikatel?Podle toho co píšete asi zaměstnanec.Přála bych si,abyste si to mohl zkusit být podnikatel a starat se sám o sebe.Netušíte kolik musí podnikatel z příjmů zaplatit.Můj manžel je autodopravce.Praktick ho doma nevidíme a skoro všechno co vydělá,dá do nafty a do oprav.Ale hádat,nebo rozčertit někoho,proto jsem tady nepřišla,takže se omlouvám,jestli jsem byla moc "drsná".

dobrak*

Jsem zaměstanec a manželka podnikatelka,takže to znám z obou stran, nechtěl jsem vás nijak urazit,pouze jsem vyjádřil svou zkušenost .Jinak pokud na něco nemám a smrdím grošem tak si nepujčuji ;)

miriam2011*
hodnocení

To jste celý já:).Já taky nemám ráda půjčky.Šetřím a koupím si to až na to mám,ale dům je něco jiného.Na ten bych nenašetřila nikdy.Nebo možná ano,ale až bych 2,5 mil. našetčila,tak by mi bylo asi 60-70 let a to už bych stavět nezačala:(.Ach jo

paaja*

Na takové "dobráky" nemá vůbec smysl reagovat, kdo nezkusil, nepochopí. Anebo jeho podnikající manželka patří také do sorty zlodějů a on už si vůbec nedovede představit, že jsou profese a lidé, kteří mohou fungovat jinak.

Ještě k věci: moje manželka je také OSVČ, také jsme si brali úvěr na stavbu. A protože jsme o problému s prokazováním příjmů věděli předem, pro jistotu jsme její daňové přiznání upravili tak, aby vykázala vyšší zisk. Prostě se v předchozím roce nezapočítaly některé výdaje. Samozřejmě to znamenalo další rok vyšší daně, zdravotní, sociální ... *ee* Ale jak už bylo výše naznačeno, takové jsou pravidla a vždycky je něco za něco. Dohodnětě se s vaším poradcem jak vysoké mají být příjmy, abyste úvěr dostali, pak sedněte s papírem a tužkou a spočítejte, jestli se vám celá akce vyplatí. A jestli do toho půjdete i za cenu zvýšených plateb v jednom roce.

A hlavně si položte otázku jestli vám to opravdu celé stojí za to. Pokud máte rodinný rozpočet napnutý a minimální úspory, hledejte jiné řešení - třeba vám nakonec stačí stávající bydlení nebo seženete slušný pronájem. (V tom musím ač nerad s dobrákem souhlasit *smich*) Radím z vlastní nedobré zkušenosti. Tak vysoké zadlužení na dlouhou dobu jsou nervy a slušný záhul. Přeju jasnou mysl a zodpovědné rozhodnutí *palec*

já mám tu samou zkušenost všude se navás hrnou reklamy ale pak když někam přijdete tak to nejde potřeboval jsem splatit dědictví po přijmutí dědictví se ukázalo že dotyčný mněl dluhy něco sem zaplatil ale výrazně to přesáhlo běžné výdaje domluvil jsem se z věřiteli že vše postupně zaplatím ale pro jistotu jsem chtěl mít zálohu nikde mi nic nepůjčili a to mám dům za dost peněz ta jistota byla podělanejch sto tisíc až po intervenci kamaráda co dělal ředitele pobočky spořky mi potvrdily úvěr nakonec jsem vše zaplatil s pomocí rodiny a půjčku od spořky nečerpal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]