Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztvrdne štětec - voda místo ředidla?

Od: metallica* odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu.Jdu natírat radiátor bílou barvou a nemám ředidlo.Jde mi o to že až skončím zda když štětec namočím do sklenice s vodou zda štětec ztvrdne?Resp.než si zítra to ředidlo koupím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vzhledem k tomu, že dnes se i barva na radiátor dělá v "provedení" že se ředí vodou a nikoliv ředidlem, pak by namočení štětce do vody mělo (a musí) bohatě stačit...

Nebojte...jsou to dnes všechno "ekologické barvy"...

Většina z nich sice téměř nekreje...jsou k ničemu, ale hlavně že neškodí přírodě...

metallica*
hodnocení

:)super děkuju za odpověď. Kdyby bylo po mém tak mi to je jedno jestli by ten štětec se vyhodil nebo ne ale mám ho půjčený a důrazně jsem byla upozorněna že to je něco jako ,,rodinný poklad,,:)takže aby nezvtrdly štětinky:)

hodnocení

1x

Štětec, namočený ve vodě vydrží neztvrdlý velmi dlouho. Ovšem voda nesmí vyschnout a pokud má štětec dřevěnou násadu, hrozí nebezpečí, že po několika měsících shnije*smich*.

colombo*
hodnocení

0x

Tak alespoň napiš jaký máš typ barvy, kterou budeš radiátor natírat.

Pokud máš barvu vodou ředitelnou, tak stačí štětec vyprat ve vodě. Pokud tam není zmínka o ředění vodou, tak ti do zítřka barva na štětce zatvrdne. Krom toho snad nežiješ na samotě a někdo ze sousedů nobo známých ti nedá trošku vhodného ředidla.

hodnocení

0x

A když to nebude vodou ředitelná barva tak to jde vyprat v obyčejném benzínu do auta.

To jste zkoušel, nebo někde slyšel?

většina barev jde bez problému ředit benzínemale používám to jen na praní štětců a vymývání stříkací pistole je to levnější než originál ředidla mámto vyzkoušené

dobrak*
hodnocení

0x

Dokonce štětec namočený do vody ,třeba v uříznuté petce ,vydrží použitelný i když by v té petce zmrzl na led a na jaře ti roztál .Několikrát vyzkoušeno ,sám mám tak naložené každý rok 3 kusy.:)

jabraka*
hodnocení

0x

Vážení,než začnete natírat ,vždy si pořiďte také vhodné ředidlo.Na každém balení jje vždy napsáno,čím se barva ředí.Pro vnitřní-interiérové nátěry spíše používejte vodou ředitelné barvy,lépe se s nimi doma pracuje a celý dům nesmrdí ředidlem.Barvu používejte vždy trochu řidší,namáčejte jen konec štětce.Pro vymytí štětce používejte jen studenou vodu .

JABRAKA

wwwwwww
hodnocení

0x

myslím,že neztvrdne,ale ředidlo by bylo určitě co nejdřív zapotřebí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]