Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším otázku pořízení nové televize. probral jsem už zdejší vlákna, ale většinou se jednalo o menší televize. Já bych potřeboval větší, budu na ní koukat z minimální vzdálenosti 4-5 metrů v obýváku, z jídelny dokonce 9 metrů. Mám satelitní připojení, HDMI kabely a finanční limit tak 35 tisíc. Doma vlastním zatím starou sonku z roku 2000 a co se týká TV jsem laik. Docela by mi pomohl zatím i názor na plazma nebo LCD LED v této velikosti. Já uvažoval o LCD LED od Samsungu, úhlopříčka 138-140 cm + domácí kino.
Dobrý den. Měl jsem podobný problém jako Vy. Já jsem ho vyřešil koupí špičkové LCD televize od samsungu s uhl. 101 cm. Ovšem udělal jsem několik chyb asi v tomto. Úhlopříčku bych se být Vámi nebál volit i dost velkou/třeba 115/ vzhledem ke vzdálenosti jaké na ni budete koukat,101 je sice dost velká ale snesl bych klidně větší/mám obývák 5x6m. Koupil jsem zrovna na tu dobu nejnovější model,který během 2 až 3 měsíců klesl skoro na polovinu ceny/takže raději bych volil vyzkoušený i starší typ/.V typu jsem tehdy volil LCD neboť LED ještě nebyly. Volil bych rozhodně led vzhledem ke spotřebě el. energie. Nechoďte rozhodně pro radu do prodejen,neboť každý má prvotní zájem na tom Vás připravit o co největší balík peněz báchorkami o tom,jak ta jimi nabízená televize je nejlepší volba. Dnes bych koupil Led 115",na nějakou výbavu bych nehleděl neboť stejně drtivou většinu výbavy nevyužijete. Toť mé poznatky-šťastnou volbu
Dobry den,ja pred nedavnem kupovala plasmu samsung uhlopricku ,,130,, Je umistena na zdi a koukame ze vzdalenosti 5m.Rozhodne jsem rada,ze jsem nekoupila mensi,ale tato velikost vyhovuje,a klidne byt Vami nevahejte a poridte si ten jeste vetsi rozmer co uvadite.Puvodne jsem se rozhodovala o 3D,ale na to se neda koukat dlouho.V prodejne jsem to vyzkousela,je to zajimave pokoukani,ale myslim, ze by me z toho za chvilku bolela hlava.
petass
ja doma koukam z 5ti metru na Samsung UE40D6530 (ledka) a je to tak akorat. V praci mam samsunga 46" a dle me je to tak maximum pro vzdalenost 5-6m.
Urcite vem Ledku a jeste se zamer na TV se satelitem, ma lepsi procesor a obraz bude kvalitnejsi nez pres HDMI.
To co mam ja viz. vyse me obstara (satelitni prijimac - kartu pouzijes starou, rekorder, youtube, internetovy prohlizec a na HDD mam veskere filmy, fotky apod.) proste nic jen TV.
Osobne UE40Dxxxxx mam spatne zkusenosti s HDMI vstupem proto jsem sel do rady 6530.
Mam take zkusenost s Samsung plazmou 138cm + HDMI sat a nic moc, rozliseni je uz male na tak velky panel, pro 9m OK, ale pro 4m spatne
Sel bych do co nejvetsi ledky od samsungu. Akorat tam uz jsou trochu vyssi ceny. Treba tahle je dobra datart.cz/...
Váhali jsme mezi plazmou a LED nakonec vyhrála podstatně menší cena plazmy Panasonik Vera uhlopříčka 108, dnes už víme, že klidně mohla být i větší, koukáme na ni ze 3m. Myslím, že vaše volba je dobrá.
Ze 3m na metrovou televizi? To by oči nestačili tikat po její ploše :D Strýc má LCD televizi 82cm úhlopříčku, sedačku 3-3.5m odhadem a to mi přijde naprosto dostačující. Třeba je to fakt malý a já už jsem jen zvyklý z 15" notebooku:D
na vzdálenost 3,5 m mám 120 cm a říkám, že mohla být krapet větší a blahořečím si, že jsem nepořídil 107 která byla v prvních úvahách a připadala manželce OBROVSKÁ, dnes je taky spokojená s tou 120. Výhledově možná tahle malá půjde do ložnice a pořídím taky něco kolem 135-140 cm. Je to LCD s LED podsvícením vč. SAT.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.