Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zamaskovat mezeru mezi dlažbou a zdí

Od: eli* odpovědí: 4 změna:

Mám obloženou koupelnu dlažbu. Při obložení dlažby nám vznikla nerovnoměrná mezera mezi podlahou a stěnou na různych místech po obvodu koupelny (špatně řezaná dlažba). Je možno to nějak opravit? Čím nesrovnalosti po obvodu zakrýt?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

3x

Jak už bylo řečeno, do jednoho cm lze použít sanitární silikon barva je na vás ale pokud někdo udělal obklad tak nápadně křivý tak bych opravdu raději volil barvu dlažby. Kontrastní barva by jen zdůraznila nerovnost. Kupte si stěrku na silikon. Koupit se dá potřebách pro řemeslníky (v OBI určitě) je to takový plastový trojúhelník s různě zaoblenýmy hranami. Spoj dlažby a obkladu perfektně očistěte a odmastěte po celém obvodu nejlépe octem. Poté seřízněte aplikační trubičku na kartuši se silikonem na takovou tloušku jako je nejširší zakrývaná spára a silikon aplikujte podle návodu na kartuši. Po aplikaci nejdéle do 2 minut naneste na silikon a blízké okolí mýdlový roztok a to nejlépe rozprašovačem. Poté stěrkou jedním tahem setřete přebytečný silikon a tím zároven vytvoříte úhledný spoj. Podívejte se také na tento článek kde je popsán mimo jiného také postup při silikonování. www.jirikovoviden/...

ambraa*
hodnocení

2x

Já jsem to měla taky a z důvodu usazování prachu a navíc to vypadá hrozně, zamazala jsem to lepidlem na dlažbu, sice se to asi nedělá, nevím, ale je mi to jedno, protože to vypadá nenápadně a vyřešilo to můj problém.

Nanášela jsem to špachtlí a houbičkou uhladila a zároveň očistila dlažbu, hned to uschlo a je to.

hodnocení

0x

Co třeba sanitární silikon v barvě dlažby?Existují také různé stěrky kterými to bude mít perfektní tvar.

hodnocení

0x

a o jaké velikosti mezery se bavíme? Do 1cm bych tam dal spárovačku... nic lepšího asi nevymyslíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]