Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Litá podlaha praskla

Od: deff odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám problém se samonivelační stěrkou která při druhé vrstvě praskla

prasklinou jako nit takže žádná velká prasklina dá se to opravit popř.

znovu zalít?Nebo nějakou sítí nebo to nechat tak?Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

závada bude asi někde jinde i když to znovu přelejete nivelačkou nebo jen zalejete tu spáru tak jse to znovu objeví nechal bych to tak prasklina jak nit ničemu nevadí .A jstli tam máte podlahové vytápění tak máte problém.

kenda*
hodnocení

0x

Poklepem u praskliny zjistit jestli druhá vrstva drží na té první. Jestli ano, špachtlí prasklinu trochu vyškrábnout, trošku navlhčit, namíchat trochu hustější nivelačku a prasklinu zamáznout. Přebytky zbrousit smirkem, brusnou mřížkou nebo strhnout špachtlí.

Pokud nedrží, záleží co budete na nivelačku dál pokládat. Koberec, lino, plovoučka - nevadí, dlažba - vadí.

Druhá vrstva by se měla lít ještě do vlhké první vrstvy aby se to spolu spojilo a nepraskalo to.

deff
hodnocení

Díky za poznatky no to je problém protože je tam podlahové topení a dlažba je to záchod

máte ještě prosím nějaké návrhy na opravu nebo to není možné?Děkuji .

kenda*

Co jste zjistil poklepem? Zní to tvrdě nebo dutě? Hýbají se ty plochy u sebe když na ně zatlačíte?

hodnocení

0x

Nějak mi nedochází čemu by ta vlasová prasklina při pokládce dlažby měla vadit. Pokud je pod nivelačkou zdravý beton a samotná nivelačka drží jak má, klidně bych pokládal. Prasklinu bych viděl právě z důvodu druhé vrstvy nivelačky. Jen se zeptám, každá nivelačka je určena k nějaké maximální výšce hladiny. Nepřehnali jste to s ní?

kenda*

V prvním dotazu nepadlo o dlažbě ani slovo. Pokud si to přečtete ještě jednou, psal jsem, že pokud druhá vrstva nedrží, tak to pod dlažbu vadit bude. Dlažba se bude hýbat a budou praskat spáry.

Pokud drží tak to samozřejmě nevadí, ale k tomu jsme se tady zatím ještě nedostali.

deff
hodnocení

Díky za rady , tak poklepem to duté není prasklina je jako vlásečnice max. výška

dodržena a pokud po podlaze chodím tak se ani nehne ani se prasklina nezvětšuje

teda žádný problém nevidím jen mám strach aby dlažba pak nepraskala ...Díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]