Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleky od vody na nábytku

Od: delta® odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem! Mám flíčky od vody na nábytku (ořech), stalo se mi to při zalévání květin. Dá se to nějak spravit, zabarvit - čím? Máte s tím taky zkušenost? Poraďte. Děkuji. :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Jakýmkoli leštidlem na nábytek.Flíčky jsou usazený vápník z vody.

hodnocení

Zkoušela jsem Pronto leštěnku - a nic...

des*

Tak nějakým olejem?Pokud byla ta zálivka s nějakým hnojivem,tak se to mohlo rozežrat,je to hrubé na omak?

hodnocení

Je tona omak hladké. Tmavší nábytek - ořech - a světlé skvrny...

Ty světlý skvrny jsou s dost velkou pravděpodobností, která hraničí s jistotou skvrny v laku a ne na laku. A tam žádný leštění nepomůže, je to v celý vrstvě laku. Oprava skutečně není jednoduchá. Záleží jaký je použitý lak, u některých stačilo postižené místo přelakovat, jedná se hlavně o starší nitroceluozový laky. Aby to hezky vypadalo, musela se přelakovat celá plocha. U novějších dvousložkových laků to většinou nefunguje a musí nastat větší oprava, obrousit až na dřevo, pokud to je dýha tak bacha na probroušení a opět znova nalakovat.

hodnocení

0x

Jestli ta voda zatekla až pod lak tak jediná oprava je přebrousit a znova nalakovat

nadap*
hodnocení

0x

Tyto skvrny jsem měla také, použila jsem restaurátor nábytku od firmy HG, je to lahvička 250 ml, na hadřík , stačí trochu a rozetřít,ono to po čase zas trochu začne prosvítat,tak to udělám znovu, vydrží to balení na hodně dlouho.Mají 2 druhy a to na světlý nábytek nebo na tmavý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]