Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UD profil a duté cihly Heluz

Od: doctorcz odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám přístavbu z cihel HELUZ a chci dělat SDK podhled, ale při šroubování UD profilů jsem narazil na problém, co se týče pevností natloukaček. Používám natloukačky 6x60, omítky mám cca 2,5-3,5 cm. UD provrtám s příklepem, pak ho vypnu a vrtám bez něj, ale každá 3 vůbec nedrží. Mám moc dlouhé natloukačky, nebo je nějaký jiný způsob uchycení.

Děkuji za odpověd

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hmoždinka musí držet jakoby v příčce cihly,pokud se zborti nebo je v dutině pak hmoždinka nedrží,vím je s tím problém,když jsme montovali plastáky tak to byla sranda ,zkuste vrtat např šikmo pokud to pujde aby to prošlo více komorama,ale rozumě s příklapem.jak se to rozsype jste víte kde... pak to tam absolut nedrží

doplněno 26.11.11 19:18:

jo zkusil bych uzlovouohmuždinku,natloukačka se jen roztáhne ale některé jiné mají funkci se přizpusobit materialu pro který jsou určený

cosa*
hodnocení

0x

Zdravím

Do dutých cihel je vždy problém ukotvení. Já být váma, tak to řeším buď vrtáním bez příklepu (je to pracnější ale nebortí se vnitřní stěny) a nebo používat jiné hmoždinky, zase dražší.

standam*
hodnocení

0x

Doctore:

neni natlokacka jako natloukacka, ale zde mas jiny problem, kup kvalitni hmozdiny do dutaku

zde bych do UD vyvrtal diru dle prumeru vrutu at to nekvedla:)

navic muzes udelat konstrukci bez UD, ale je nutne pridat zavesy ke zdi

samozrejme je me jasne, ze s UD se to dela lepe, kor kdyz slouzi i jako nosne

doplněno 26.11.11 20:13:

jeste doplnim k natloukackam, zkus misto kladiva pouzit aku sroubovak, ja to tak delam, protoze pri natloukani nepoznas, ze 100% drzi

dale jsou natloukacky za par haleru nebo jen o par haleru drazsi, ale 100% lepsi

dale me jeste napadlo, pokud ti nic nebude vyhovovat, pouzit turbo srouby, vyvrtas a bez hmozdiny Akuckou zatahnes

doplněno 26.11.11 20:16:

nebo:)

vyvrtej diru vloz pres tekutou kotvu sroub a dotahni, vse je v navode

je to, ale drazsi

doplněno 26.11.11 20:28:

zase sorry za doplnovani, ale napadla me dalsi moznost

pokud mas tolik omitky a dutina je sirsi od spodu nahoru a mas kvalitni natlokacku (ja pouzivam Rigips nebo Hilltu)

dej smer otvirani do stran a pouzij aku vrtacku a rozhodne musi byt doura 6mm ne vice!

doctorcz
hodnocení

Díky za odpovědi,

ještě mě napadlo, když ted mám natloukačky 6x60, tak se rozevírají v dutině, pokud bych koupil kratší, třeba 6x40, tak už by se vetší část otvírala v maltě, která by to podržela. Malta je domácí, takže je tvrdší, jak pytlovaná. Jinak natloukačky co mám, tak se otvírají poměrně hodně, ale v půl centimetrové mezeře málokterá uspěje. Kupovat origoš do dutáků, by se prodražilo. Potřebuji jich hodně

doctorcz
hodnocení

Ptal jsem se nezávisle dvou sádrošů na stavbách a oni mi řekli, že šroubují ještě z boku do natloukačky vrut pro zajištění.

Ale dnes mi další řekl, že je to stějně k ničemu, tak nevím. Ještě varianta vrtat ze šikma, může pomoct, samozdřejmě bez příklepu.

standam*

Jasne, ze je to blbost zajistovat hmozdinu vrutem, to nic neresi navic se to dela jinak a necim jinym

ty potrebujes aby ti hmozdina drzela a hlavne vaha tah jde stejne do omitky bez ohledu zda pouzijes 60 nebo 40mm.

Kdyz das kazdych cca 20cm resp. do kazde diry v UD 40mm hmozdinu bude to vic nez dobre

Predepsano je kazdych 80cm, tak to bude vic nez OK

Take je davam takto ridce

doctorcz
hodnocení

Taky si myslím, ted to dávám cca 50 čísel, ale dám to blíž k sobě a zkusím našroubovat kratší natloukačky. Hold, která nebude držet, tak převrtám. Ještě jednou dík za odpovědy.

standam*

:) za malo

take jsem se tim natrapil, kor kdyz mas nove omitky na stare zdi, resp. zdi zdenou bez cementu:) zde ti zadna obyc. hmozdina nepomuze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]