Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosvítání elektroinstalace

Od: viktorb odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Před časem jsem měnil část elektroinstalace. Kabely jsou pod omítkou a před natíráním byla zeď penetrována. Nicméně po natření se po pár dnech objevil černý pruh v místě, kde jsou nataženy kabely. Zeď jsem znovu přemaloval (4 vrstvy barvy) a stejně, cca po týdnu opět začal kabel prosvítat. Co mám udělat pro to, aby po dalším malování už kabely neprosvítaly? Předem děkuji za tipy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

Viktore:

zde se jedna o malo zasekanou kabelaz a vykreslovani muze mit dva duvody

1. odlisna teplota kabelu (malo pravdepodobne)

2. je to diky vzdusne vlhkosti a rozdilne schopnosti v pojimani zdi

hodnocení

1x

To je jednoduché: vytrhat kabely, prohloubit drážky tak, aby byly kabely skutečně pod omítkou, zkabely novu natáhnout a zazdít. Někdy se holt odfláknutá práce nevyplácí.

pecenkav*
hodnocení

0x

Nikdy sem nic nepenetroval a nikdy nic neprosvitalo, pokud to bylo opravdu pod omitkou a ne na povrchu, takze nic bohuzel neporadim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]