Nejste přihlášen/a.
dělám zvýšenou podlahu, kde postavím dřevěný rošt a zaklopím 2x do kříže OSB deskou 16 mm. Nevím jak daleko od sebe dávat roštové přichycení (trámky), aby se OSB neprohýbala. Zvažuji zvolit cca 50 cm.
Pokud bys použil na zvýšení polystyren a dvojdesku RIGIDUR podlahy,dost ušetříš hlavně práce a času.Cenově to přijde téměř jako OSB.Podlaha je položena jako plovoucí,žádné hřebíky a šroubování.Dvojdesky se lepí na místě spolu.
JABRAKA
Dadlle:
rozhodne nedavej vice jak 40-45cm a pri takove vysce bych sel do pruhu z OSB a krizoveho rostu, pak muzes pouzit 1x OSB 22
v teto vysce dojde ke krouceni a moznym problemum
pokud je pro tebe 1x 22 OSB drahe, muzes pouzit 1" prkna a pro 100% rovinnu pouzit 1x OSB 8-10-12 nebo 1x sadrovlaknitou desku 10mm
pokud mas v planu lamin. podlahu staci na 1" prkna dat 5-8mm HOBRY a hned lamin. podlahu
moznosti je mnoho
take jsem to delal, sice ne tak vysoke, ale roztec nemam pod 45cm a pruhyb zadny
jeste dodatek: 1xOSB je pevnostne lepsi nez 2xOSB ve stejne tl.
mám v plánu v místě kde bude chodba, WC a koupelna to dát o 10 cm ještě níž, zaklopit 25 mm voděodolnou překližkou, na to izolaci pro podlahové topení (polyš) a cca betonový potěr 5 cm a dlažba. Co myslíš? Jinak budu dávat finální podlahu PVC
a na co to vlastne budes davat (rost apod.) podkrovi, patro na tramech?
doplněno 28.11.11 22:12:misto betonu (nevim, zda muzes dat takovou zatez) muzes dat sadrovlaknite ci cetris desky tj. zduvodu podlahoveho topeni, pak klidne dlazbu
doplněno 28.11.11 22:17:vode odolna preklizka asi zbytecna, pokud ji jiz nemas, stejne hydro nater - folii musis dat tj. pod dlazbu
dnes se da folie lepit jak dlazba napr. www.hasoft.cz/spe/...
nebo lepenku v kyblu www.hasoft.cz/sys/...
timto materialem jsem delal koupelnu na chate, kde jako podklad a steny byly OSB desky
budu tento rošt pokládat na současnou nově zhotovenou železobetonovou podlahu. Je to byt v podkroví a já musím jít výškou přes trámy (stolice střechy). Jinak voděodolnou překližku 21 mm jsem sehnal za pár korun a zdá se mi pevnější než OSB. Lepenku v kyblu chci použít, ale jen do koupelny, na WC a chobu se mi zdá být zbytečná, ne?
jasne, ze jen do koupelny, ono pokud se bude jednat o vanu nebo vanicku je nejake hydro utesneni dle me zbytecne
jako proti - neberu, ze je to zduvodu vyteceni vody ze sifonu apod.
pokud se pouzije kvalitni a spravne lepidlo a sparovacka...je to, to same jako, kdyz vytiras podlahu na dlazbe v kuchyni
ale zduvodu pripadneho popraskani spary, urcite dulezite
jinak pekna vyska, kolega resil neco podobneho a udelal jen navvyseni v mistnosti (dva schody) a vypada to pekne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.