Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha z OSB

Od: dalle® odpovědí: 8 změna:

dělám zvýšenou podlahu, kde postavím dřevěný rošt a zaklopím 2x do kříže OSB deskou 16 mm. Nevím jak daleko od sebe dávat roštové přichycení (trámky), aby se OSB neprohýbala. Zvažuji zvolit cca 50 cm.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud bys použil na zvýšení polystyren a dvojdesku RIGIDUR podlahy,dost ušetříš hlavně práce a času.Cenově to přijde téměř jako OSB.Podlaha je položena jako plovoucí,žádné hřebíky a šroubování.Dvojdesky se lepí na místě spolu.

JABRAKA

hodnocení

tomu rozumím, jenže já zvedám 50 cm...

jendax

Já jsem dělal fošny 5x20cm s roztečí 45cm(40cm mezera) a mezi to jsem dal mineralní izolaci.Na to jsem dal 1X osb 22mm tlouštky.Daval jsem to na zakladove pasy a mam to ve vyšce asi 40cm.To znamena,že tam je asi 40cm mezera od země.Nutností jsou odvětravací okenka.

standam*
hodnocení

0x

Dadlle:

rozhodne nedavej vice jak 40-45cm a pri takove vysce bych sel do pruhu z OSB a krizoveho rostu, pak muzes pouzit 1x OSB 22

v teto vysce dojde ke krouceni a moznym problemum

pokud je pro tebe 1x 22 OSB drahe, muzes pouzit 1" prkna a pro 100% rovinnu pouzit 1x OSB 8-10-12 nebo 1x sadrovlaknitou desku 10mm

pokud mas v planu lamin. podlahu staci na 1" prkna dat 5-8mm HOBRY a hned lamin. podlahu

moznosti je mnoho

take jsem to delal, sice ne tak vysoke, ale roztec nemam pod 45cm a pruhyb zadny

jeste dodatek: 1xOSB je pevnostne lepsi nez 2xOSB ve stejne tl.

hodnocení

mám v plánu v místě kde bude chodba, WC a koupelna to dát o 10 cm ještě níž, zaklopit 25 mm voděodolnou překližkou, na to izolaci pro podlahové topení (polyš) a cca betonový potěr 5 cm a dlažba. Co myslíš? Jinak budu dávat finální podlahu PVC

standam*

a na co to vlastne budes davat (rost apod.) podkrovi, patro na tramech?

doplněno 28.11.11 22:12:

misto betonu (nevim, zda muzes dat takovou zatez) muzes dat sadrovlaknite ci cetris desky tj. zduvodu podlahoveho topeni, pak klidne dlazbu

doplněno 28.11.11 22:17:

vode odolna preklizka asi zbytecna, pokud ji jiz nemas, stejne hydro nater - folii musis dat tj. pod dlazbu

dnes se da folie lepit jak dlazba napr. www.hasoft.cz/spe/...

nebo lepenku v kyblu www.hasoft.cz/sys/...

timto materialem jsem delal koupelnu na chate, kde jako podklad a steny byly OSB desky

hodnocení

budu tento rošt pokládat na současnou nově zhotovenou železobetonovou podlahu. Je to byt v podkroví a já musím jít výškou přes trámy (stolice střechy). Jinak voděodolnou překližku 21 mm jsem sehnal za pár korun a zdá se mi pevnější než OSB. Lepenku v kyblu chci použít, ale jen do koupelny, na WC a chobu se mi zdá být zbytečná, ne?

standam*

jasne, ze jen do koupelny, ono pokud se bude jednat o vanu nebo vanicku je nejake hydro utesneni dle me zbytecne

jako proti - neberu, ze je to zduvodu vyteceni vody ze sifonu apod. :)

pokud se pouzije kvalitni a spravne lepidlo a sparovacka...je to, to same jako, kdyz vytiras podlahu na dlazbe v kuchyni

ale zduvodu pripadneho popraskani spary, urcite dulezite

jinak pekna vyska, kolega resil neco podobneho a udelal jen navvyseni v mistnosti (dva schody) a vypada to pekne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]