Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ako zapnúť vodu pod umývadlom

Od: pusha odpovědí: 14 změna:

Dobrý deň, kúpila som novú pračku, zapojila som ju pod kuchynským drezom, ale neviem pohnúť páčkou na otvorenie prítoku vody. Nevie niekto v čom je problém?

Ďakujem

Ako zapnúť vodu pod umývadlom

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to zcela běžná závada. Tyhle kohouty mají jednu špatnou vlastnost. Pokud aspoň 2x do roka kohoutem neotočíte, tak zatuhne a nelze s ním hnout. Když to zkusíte násilím, ulomíte ovládací "knoflík", který sice vypadá jako kovový, ale není. Pokuste se po sundání onoho knoflíku (je jen naražený) rozhýbat kohout vhodným klíčem, či kleštěmi. Když to nepůjde, nezbývá, než kohout vyměnit.

hodnocení

2x

Ten ventil vypadá že je tak za čtyřicet korun a tomu odpovídá kvalita normálně tou pačkou dojde k otevření když je podélně s ventilem tak je otevřeno a když s ním nejde hnout tak kupte jinný a vymněňte.Protože když za tu plastovou páčku vemete silnějí tak ji nejspíš ulomíte a půjdete stejně pro jnný doporučuji značku SCHEL.

solenza*

My to máme tak, že pračku a i myčku nádobí máme zapojenou k vodě bez kohoutku. Ve Vašem případě bych tedy dal kohoutek pryč na místo něj dal 3/4"vsuvku (dvojnipl) do toho Tčka (předpokládám, že T kus je 3/4") hadici od pračky našrouboval do závitu od vsuvky. Jednou se nám stalo, že nám pračkový kohoutek začal z ničeho nic kapat a vytopil nám půl kuchyně. Od té doby máme pračku i myčku zapojenou přímo. Ještě se nestalo, že by napouštěcí ventil v pračce nebo v myčce selhal. Vzhledem k tomu, že máme tvrdou vodu, tak se kohoutek tak do 2 let zanese a je stejně nefunkční.
pemtrade.cz/...

olaf71*

já osobně bych si nikdy spotřebič nepřipojil bez kohoutu a nikdy se mi nestalo, že by kapal. občasné pootočení je samozřejmostí.

solenza : téčko je 1/2" použít by šla redukovaná vsuvka 1/2" na 3/4" raději dát uzávěr a při nepoužívaní pračky nebo myčky vodu zastavoval.

Až Vám praskne hadice k pračce v době Vaší nepřítomnosti, smíchy se neudržíte *smich* (neříkejte, že se to nemůže stát, znám několik případů). A docela by mě zajímalo, co na to řekne pojišťovna.

olaf71*

dnes snad ani neexistuje pračka a myčka bez systému aquastop.

solenza*

Moje řeč.Někteří výrobci dávají na Aquastop doživotní záruku proti vyplavení bytu.

pecenkav*

Vetsi prasarnu jsem jeste nezazil, az nekoho vytopis, tak bych ti nechal vsechno zaplatit a byt pojistovakem, ktery by to sel resit, tak ti jeste nakopu zadek.

Omlouvam se, ale jinak to vyjadrit nemuzu.

solenza*

V pohodě to je věc názoru. Jen musím říct, že od té doby se spolehlivost rozvodů po odstranění nespolihlivých kohoutků podstatně zvýšila. A jak ten kohoutek zabrání vytopení? To jen v případě, že po každém vypnutí spotřebiče se zavře i kohoutek, jinak je jedno jestli tam bude jen vsuvka, nebo otevřený kohoutek.

Samozřejmě. Proto se tam ty kohouty montují a měly by být lehce přístupné. To Vám ještě nikdo neřekl*sok*?

doplněno 25.11.11 18:54:

Jo a není to věc názoru. Stačí si přečíst jakýkoliv návod na takový spotřebič. Proč to asi výrobci doporučují?

pecenkav*

Ale tak to take ma byt, po pouziti zavirat

jabraka*
hodnocení

0x

Použij spíše tyto velmi spolehlivé kohouty!

JABRAKA

Ako zapnúť vodu pod umývadlom #2

Jo, tohle už je lepší. Hlavně to má kovovou páčku, která se při zatuhnutí kohoutu hned neulomí a vyvyne na mechanizmus kohoutu větší sílu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]