Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebovala bych poradit -co mám dělat bydlím s přítelem v bytě který je bytového uřadu a potřebovala bych vědět jesli by to šlo aby tu smlouvu napsali na mě nebo jesli bych tam mohla bejt připsamá sním,děkuji za radu
Přechod nájmu na vás není podle současných právních úprav možný. Občanský zákoník v § 700 však připouští společný nájem více osob. Podmínkou je ale dohoda mezi dosavadním nájemcem, další osobou a pronajímatelem. Zeptejte se na příslušném bytovém odboru, zda by na takovou dohodu přistoupili. Společný nájem bytu vzniká též uzavřením manželství.
A jesli se mohu zeptat jaké budou v nové roce 2012 upravy v najemních smlouvách,já bydlím se starším přítelem a bojím se že pák budu na ulici,nejsem pravník a nerozumím tomu,a mám velký strach co bude,v tom bytě co bylím jsem koupila různou elektroniku mám na to učtenky,a nájem platím já a na přítele je nájemní smlouva má jí do roku 2015 a co bude dál nevím,mluvily jsme i o svadbě tím by se všechno vyřešilo,předem děkuji za odpověd
Pokud Vám není sňatek proti mysli, určitě je to nejjednodušší řešení pro Vás, jak si vše ohlídat a zajistit. Již spousta párů uzavřela sňatek nejen z lásky, ale i z rozumu, když je k tomu donutily okolnosti. Myslet na svojí budoucnost musíte a tak se zajistěte, protože zřejmě ,,lépe nebude".
Dobrý den Děkuji za odpověd,máme pravdu,já moc mího přítele miluji,a vzala bych si ho hned,ale on už byl ženaty a moc se mu nechce ale chce mi zajistit budoucnost a zazení v bydlení,jsme spolu 14.let
14 let už je hezký kus života a tak se snad sňatkem nic nepokazí, ale mnohé se ohledně Vaší budoucnosti jistě vyřeší. Držím palce.
Změny v občanském zákoníku nastaly od 1.11.2011, týkají se zejména přechodu nájmu v případě smrti nájemce. To snad ani nebudeme rozebírat. O změnách v oblasti nájemního bydlení v roce 2012 zatím nic nevím, nový občanský zákoník nabude účinnosti pravděpodobně začátkem roku 2014. Ale ani tam by neměly být změny, které by se vás nějak negativně dotkly. Máte platnou nájemní smlouvu, nemusíte mít tedy zatím obavy. Proč s vámi obec uzavřela nájemní smlouvu na dobu určitou, to se lze jen domnívat. Může být, že má s bytem nějaké úmysly a po smluveném termínu budete muset byt opustit. Ale spíše to bude tak, že obec si chce nájemce otestovat, zda řádně platí nájemné a byt užívají ve shodě s nájemní smlouvou. Když pak zjistí, že nájemci jsou solidní, mohou nájemní smlouvu prodloužit nebo ji uzavřít na dobu neurčitou. To bývá nejčastější případ.
No a jestli se máte rádi, tak se vezměte , tím se mnohé vyřeší.
Ta smlouva na byt je napsaná na mého přítele,a nájem platím já,máme tam oba TRVALÉ BYDLÍŠTĚ,pomohlo by když bych zaplatila nájem na Prosinec dopředu,mám nějaké penízky ušetřené,aby vyděli že je vše v pořáku a ještě přestihem,děkuji za radu
Ne, to je zbytečné, stačí, když pravidelně platíte ve stanovených termínech. Trvalé bydliště nemá na věc vliv. Zůstaňte v klidu a zbytečně se neznervózňujte.
Děkuji za podporu,ale bojím se že budu na ulici,lidi jsou zlí,a sousede kde bydlíme povídají že si ten byt nezasloužím,a že mě policajti vyvedou,v bytě se chováme slušně,staráme se o něj,nakoupila jsem umyvadlo,záchod,elektroniku-plazmu,počítač atd a ted chci koupit barvu a můj přítel bude malovat,moc ho miluji,a tím nájmem se nic neskazí když ho zaplatím dříve,aspon budou překvapení,nikdy se mi nestalo že bych nezaplatila nájem,vždycky to bylo v pořádku,byla jsem na bytovém uřadě sama se ptát jak to je jesli tam mohu bydlet a první co bylo tak se koukala jesli řádně platíme a říkala vše je v pořádku,a pak jsem tam byla znova i skamarádkou aby to slišela a za se se koukala jesli řádně platíme,a vše je v pořádku,tak snad se to vyřeší a budu mít zazení a pohodu,předem děkuji za odpověd
Rozhodně neplaťte předem - překvapená bude pouze účetní, že někdo dělá zmatky. Ti, kteří rozhodují o přidělení bytů se o tom vůbec nedozví. Hloupé sousedy neposlouchejte; proč by vás měli vyvádět policajti-máte řádnou smlouvu, nájemné platíte, v bytě nemáte nehlášené osoby, tak to teď neřešte, těšte se na Vánoce. Až se bude blížit ukončení nájemního vztahu (asi tak 6 - 8 měsíců předem), zajděte si na bytový odbor s dotazem, zda můžete počítat s prodloužením nájmu nebo se smlouvou na dobu neurčitou.
Mám strach protože mě uraželi sousedi a povídali tam moje jméno a přímení,a to mě naštvalo,a tak jsem to říkala mému příteli a ten stím nic neudělala,tak jsem to nevydržela a šla jsem to nahlasit na policii,a ještě ten den jsem to telefonicky zrušila protože jsem se svěřila příteli a jedné sousedce v tom baráku a ty mi to poradily,a šla jsem se omluvit,hlavně za to mohla dcera a její tatínek který na ní netačí,a na chodbě řval že je to parchant nevychovanej ale kdo za to může on a její máma,je jedináček,všechno jí dovolí a koupí a pak je posílá sprominutím do prdele,jsou slišet pocelém baráku,jenom oni dva ta dcera a její táta,tak se pustily slovně do mě a mého přítele,že je starší a já mladší,že mi jde jen o byt,já mého přítele milují moc,a chci mít střechu nadhlavou a žít slušně co je na tom divného,dopráce chodím,platím,chodím slušně oblečená,a můj přítel také,a starám se o byt,je v bytě uklizeno,tak proč si mě berou sprominutím do hudy,protože májí problémi a na mě si léčí svoje mindráky,nevím neumím to pochopit,omlovám se že vás zatěžuji svejma problémama ale už mám toho ponižování dost,a oni říkají sousedi že si nemám na co stěžovat mám na ně,tak se akorád bojí že ta rodina co jsem tam uvedla na policii,mě může udat za křivé obvinění,já vím kdo co říkal z těch sousedů,mám to sepsané,a mohu přísahat na svojí vlastní smrt,předem děkuji za odpověd,s pozravem haluška
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.