Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění posuvek

Od: koblizek* odpovědí: 8 změna:

Kdo máte vyzkoušené, jak těsní posuvné dveře? Chceme je dát i do předsíně a máme strach, aby skrz ně netáhlo.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To asi opravdu bude problém..

Nějaké posuvné dveře mám doma..něco jsem viděl jinde..

Ale u těsnosti u posuvných dveří se moc mluvit nedá..

moto*
hodnocení

0x

Kartáčová těsněni. Jsou i samolepicí. Námátkou jsem jedno vygoogloval: www.tesneni.info/

stirecek*
hodnocení

0x

Těsnění by se muselo nalepit kolem dokola, jen by muselo být podstatně širší než cca pět mm, mezery jsou daleko větší a dokonale se s tím těsnit nedá. Pokud vám tam táhne, dejte klasické dveře.

moto*

Nj, někde ale klasické dveře z prostorových důvodů jsou problematické a posuvné výhodnější i přes složitější těsnění.

Momentálně zrovna toto řeším v přístupu do podkroví, jiné než posuvné tam nevychází. Křídlové bych na úzkém prostoru musel otvírat proti sobě.

stirecek*

Ono je vždy něco za něco, takže záleží, co je prioritní. Buď účelnost nebo nároky na prostor. Pokud nechodíš na půdu často, posuvky jsou zbytečné. Ale není půda jako půda, někdo ji má obyvatelnou, kde se topí a naopak...

koblizek*
hodnocení

Právě, že předsíň i navazující chodba jsou dost malé, takže posuvky by byly ideální.

jabraka*
hodnocení

0x

Posuvné dveře jsou vesměs použity jako uzavírací,ne jako těsnící.Proto je potřeba proti průvanu těsnit vstupní dveře a okna.

JABRAKA

hodnocení

0x

Obecně těsní špatně, ale při pečlivý práci se dá. Ovšem není to až taková sranda a hlavně při dovírání nejdou už tak snadno dovřít.

Na stranách se použijí podle potřeby různá těsnění, nahoře taky nějaký třeba silikonový těsnění a dolů nějaký padací práh. V létě jsem dělal dvoje utěsněný šoupačky, sice to funguje, ale když to jde tak se tomu radši snažím vyhnout.

Lehký přehled různýh těsnění a padacích prahů okentes.inshop.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]