Nejste přihlášen/a.
Dobry den potreboval bych poradit s topenim kdyz je kotel studeny ze netopi tak je na kotli tlak vody 2 bary a kdyz zacnu topit tak zacne stoupat je tohle normalni menil jsem expanzni nadobu pac stara nesla nafouknout jinak topeni jsem odvzdusnoval a dopoustel novou vodu prosil bych o radu predem dekuji za odpoved
Léty ověřená praxe-tlak expanzky o 0.2 bar vyšší než tlak v systému. Expanzku natlakovat při vypuštěném topení a otevřeném vypouštěcím kohoutu(bude ještě plná vody a při tlakování expanzky se bude vytláčet ven).Pojišťovák ,pokud není v kotli(zpravidla 3bar) ,nainstalovat! Standart -2.5bar. Po té napustit vodu.Zpravidla natlakuji 1.2bar. vody a 1.4 bar vzduchu. To stačí na běžný rodinný dů a neměl by být problém.
takze je to normalni mam totiz strach aby pak neco nebouchlo ten tlak totiž jse kolikrat vysplha az na 7 baru a to ma kotel teptv 40stupnu
Upusť vodu tak aby byl tlak pod 1Bar a poté pomocí expanzní nádoby dofoukej vzduchem tlak na 2 bary.
desi, najdi mu to, me uz to nebavi to vysvetlovat porad dokola, a navic tam urcite dal novy expanzomat, ale ma tam porad nafouknutej tlak vzduchu z vyroby na 2,5 baru, takze jede natvrdo, jako kdyby nemel vzduch vubec a jeste k tomu to vypada na to, ze tam vubec nema pojistovak a podle tech 7 baru by to vypadalo i na maly expanzomat
Normální to není, nejspíš špatně nastavená expanzka. Stoupání tlaku až na 7 bar = nějaký průšvih s jištěním tlaku - pojistný ventil není nebo nefunguje (pokud máte klasický kotel a tlakoměr ukazuje správně) - většina kotlů na TP je stavěná na 2 bary, ty dobré na 4, při 7 už u většiny hrozí prasknutí výměníku v kotli.
Tlak za studena dejte hdyrostatický + něco málo navíc, pro klasický domek s jedním patrem jsou 2 bary zbytečně moc a snižuje to životnost kotle (vysoký tlak a hlavně kolísání tlaku)
na tuhý i plyn stačí tlak okolo 1 ,jinak vypust expanzku a natlakuj ji tak na 1,5,do okruhu vsad pojištovák na 2,5,to stačí.většina topidel to má i předepsáno,jinak ten tazatel se 7 ,to je sranda ne to už by vám to vybouchlo a ani pojištovák by to neudržel
Na jednopatrový ,bohatě stačí 0,5 .Stejně ,ale nevím komu tu radíme ,když ani neumí zabučet ,asi nějaký vidlák
No vidíš dobráku, i já mám mnohokát stejný pocit. Vidlák to nebude , ale asi to nějak už vyřešil, tak na vás všechny hází bobek. zase budu u některých zlá, vím to, ale co naděláš... A registruj se, dala bych Ti hokejku, takhle nemůžu. Nazdárek Suzy.
Tak dekuji za rady ale jeste jsem se ktomu nedostal jinak mam aj pretlakovej ventyl ale nevym na jakej tlak v expanzni nadobe je nafoukanej tlak 1.5 baru od vyroby a nadoba ma 25l jinak je to normalni domek se sklepem a kotel je ve sklepe na dome delam rekonstrukci a vyc casu travym v praci jak doma takze nebyl cas dnes tam pudu tak to skusim najek zregulovat dle vasich rad pak dam vedet jinak dekuji za ochotu a vase rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.