Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhasíná karma

Od: leela1* odpovědí: 7 změna:

Poprvé bydlím v bytě, kde se ohřívá voda plynem - podle mě (totálního laika) je to karma, na zařízení, co nám visí v koupelně je pouze štítek MORA Top, jinak žádné číslo, nic. Vše funguje v zásadě dobře, pouze někdy tzv: "věčný plamínek" zhasne. Třeba jednou týdně, ale myslím si, že by zhasínat neměl? Nedokázala jsem vysledovat proč - někdy nejsme doma, někdy třeba při používání teplé (třeba při sprchování). Plyn cítit není. Tak bych nerada něco zazdila, přece jenom z plynu v bytě mám respekt..Rozhodně se nechystám opravovat sama, ale nechci rovnou někoho volat, pokud je to běžné:)

(Jestli, a kdy naposledy, byla v bytě revize, to netuším..Jsem v podnájmu, je to záležitost majitele, nebo nájemce?)

předem díky za odpovědi, rady a tipy:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sadman*
hodnocení

2x

www.mora.cz

-servis a záruky

-objednání servisní opravy

Zavolejte si servisáka ,nejspíš bude vadný termočlánek.

mikikus*
hodnocení

0x

- z právního hlediska záležitost majtele

- karma je to dost nebezpečné, často se revizní štítky na karmu lepí

- pokud je starší, zhistíte (vizuálním pohledem), nebo ze štítku (nemusí být dobře vudět) je dobré si udělat revizy (cca 400 - 700 Kč) v závislosti na lokalitě bydliště

Kdyby něco nebylo jasné píšte vnitřní poštou.

hodnocení

0x

Já karmu zapínám jenom když potřebuju teplou vodu. Ten věčnej plamínek mi totiž za 4 dny sežere 1 kubík plynu což je za rok kolem 90 kubíků!.!.!

m

to jo, ale ten vecnej plaminek vam tam topi, takze kdyz vypinate karmu, musite o to vic topit - cili se to nevyplati.

tak to slyším poprvé že věčnej plamínek topí! Já jsem starou karmu vyhodil a nahradil ji novou s generátorem na zapalování plynu. A ušetřím 100 kč měsíčně za věčný plamínek!

m
hodnocení

0x

Ja bych mozna tu revizi na vasem miste objednal. Jestli je to par stovek, tak bych to neresil a objednal to. Podle me by to samovolne zhasinat nemelo.

A jestli je revize plynu zalezitost majitele nebo najemnika? No majitele, ale pokud bude v noci unikat plyn tak v rakvi se ocitne majitel nebo najemnik?

hodnocení

0x

Měl jsem stejnou závadu, příčina byla banální. Čidlo termočlánku se posunulo mimo plamínek, tím se uzavřel přívod plynu. Zkuste čidlo nastavit přímo nad špičku plamínku. Za pokus to stojí, nic zlého se nemůže stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]