Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanadsky krb otevreny - jak se zbavit kouře

Od: poradte* odpovědí: 9 změna:

dobrý den. máme otevrený kanadský krb a chci se zeptat jak se zbavit zapachu v obivaku, smrdi mi obleceni a vse co je v pokoji i jinde. lze tomu nejak zabranit nebo u otevreneho krbu nelze? dekuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

To Poradte:

Zbytečně napadáte kolegu systémového.Jen je potřeba vědět,že krb v obývacím pokoji musí mít určité parametry vstupního otvoru v poměru na průměr komína,přisávání vzduchu zvenčí,a hlavně suché kvalitní dříví.A jsou ještě další podmínky a způsob užívání.Zjistěte nejprve tyto hodnoty a pak se ptejte.

JABRAKA

poradte*
hodnocení

Nikoho jsem nenapadala pouze jsem zdělila svuj nazor.

veskere hodnoty mám dávno zjisteny jinak bych se neptala

vse je skontrolováno prosle revizi vycisteno atd

zjisteno pouze se chci poradit s lidmy co maji take kanadsky krb , ale moc lidi tenhle otevreny krb nema

je pry nutne umet zatapet a hlavne dobre drevo

staci papirek a ihned pujde zapach jelikoz v otevrenem krbu se smi topit pouze urcitym materialem

dekuji vsem za odpovedi

joj*

¨take mame dum s timto krbem

postupne se ucim v nem ztapet..papir atd neni vhodny hodne pousti koure..

drevo vlhke je take spatne

naucil sem se drevo davat dale dozadu tak aby odtah pohltil vice koure

hodnocení

1x

Opravdu kanadský krb? V obýváku? No, to buďte rádi, že jste ještě naživu...

poradte*
hodnocení

Ano máme velký skutečný kanadský krb otevřený přímo v obívacím pokoji dělaný na zakázku.

Je to tenhle zpusob krbu. krby-krb.cz/...

mám dojem ,že odpovídáte na všechny diskuze aniž byjste jim vůbec rozuměl jen aby jste měl hodnocení to není moc správné

Vážená paní či pane, vaše vyjadřování je velmi nepřesné. Nepotřebuji si zlepšovat hodnocení, k ničemu by mi to nebylo.

Máte-li v domě zápach kouře, kterým nasáknou i oděvy, je patrné, že není ovzduší v místnosti zcela ideální... a řešení vašeho krbu není asi správné.

Kanadský krb
Je neocenitelný vždy, když potřebujeme chránit oheň před poryvy větru a zabránit větším ztrátám tepla. Oheň se rozdělá před stěnou sbitou ze slabé kulatiny o průměru nejvýš 10 cm. Ta má za účel odrážet teplo jedním směrem. Kanadský krb se staví pro malou skupinku lidí za sychravého počasí, dá se na něm sušit i mokrý oděv.

Kanadsky krb otevreny - jak se zbavit kouře
poradte*
hodnocení

vy se ,ale bavite o kanadském krbu pouze jako o rozdelanem ohni venku

ja se bavim o krbu doma v obivacim pokoji

komin i krb je naprosto v poradku prosel revizi

zjistila jsem že zjevne pricina je spatne vlhci drevo

ale rada bych se i tak poradila

lm®

Dřevo nechat vyschnout,případně topit něčím jiným,abyste neměli dále v obý ;)vacím pokoji zápach lezoucí i do šatů.

8976*
hodnocení

1x

vše je o tahu komína, popřípadě dřevu - nejlepší bříza, pokud tah komína není dobrý / změří kominík nebo revizní technik - mají na to přistroj/ pokud nelze tah zlepšit přístavbou komína je nutno provest budˇpřisavání venkovníh vzduchu - přirozené- díra proti krbu nebo nucené s el. ventilátorem který tlačí vzduch do místnosti...jiná šance není - blbost je. dát nějaká kamna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]