Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předem chci pochválit stránky Poradte.cz a hlavně odborníky, kteří odpovídají na naše dotazy, pochytil jsem odsud spoustu dobrých rad.
V současné době provádím rekonstrukci staršího domu, nepodsklepeného. Budu bourat současnou podlahu, která se skládá z betonu 4cm a v jiných místnostech z dřevěných trámů a desek. Pod podlahou je pouze navezená škvára a hlína s drobným kamenivem. Mám v plánu následující skladbu podlahy:
- podkladní beton 8cm, hydroizolace IPA svařená na spojích, polystyren EPS 100Z ve vrstvě 2x5cm a nad tento beton 6cm s kari síť o tloušťce 4mm, oka 10x10cm
Měl bych dotaz ohledně podkladního betonu, zda je do tohoto nutné kari síť dát, jelikož je podkladní, tak si nemyslím, že by případné popraskání tohoto betonu mohlo něčemu vadit? Když už bych ji tam měl dát tak stačilo by 4 nebo 5 mm a oka 150x150cm?
Další dotaz je na povrch pod podkladním betonem, i když tu škváru vyberu, zůstanou tam zbytky. Mohu dát pod podkladní beton na udusaný povrch igelit? Aby škvára a zemina zbytečně nenatáhla většinu vody z betonu. Případě co jiného se dá pod podkladní beton použít kromě štěrku, četl jsem tady, že stačí udusaná zemina, ale ne hlína. Co se myslí tím zemina, když ne hlína?
Děkuji za odpovědi.
doplněno 29.11.11 17:24:Děkuji za odpověd, rád bych také znal názor pana Milana Cukráře
Valdíku,
Podle místa,které máš k dispozici,bych volil:
1. Drenáž na hliněný podklad,pokud je zemina vlhká.(kámen,jiný dren.materiál.)
2. Srovnávací betonový potěr - podklad pod hydroizolaci
3. hydroizolační folie(ipa) napojená na hydro stěn.
4. Polystyren 10 - 15 cm,pokud se nejedná o podlahové topení,jinak 20 - 25cm.
5. Armovaná betonová deska asi 6 - 8 cm
Pak už krytina.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.