Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí inženýrské sítě na RD

Od: kravsko* odpovědí: 11 změna:

DObrý den

chci koupit pozemek kde ale sítě josu od pozemku cca 60m a to voda, plyn a elektrika..Můžete mi někdo poradit kolik by mě tak stála přípojka vody..mylsím cena roury která je proto potřebná..šachta na vodu bude až u mě na pozemku, takže by to byla voda před vodoměrem. Ještě bych se rád zeptal co mi doporučíte. Kanalizace je velmí daleko a tak jestli mám udělat nějak jímku nebo čističku..jinak deštovku bych asi pouštěl do struhy u silnice, o jiné možnosti nevím. Při kopání těchto sítí musím položit vodu a elektriku, plyn vedle sebe? a jak asi daleko od sebe abych věděl jak široký a hluboký výkop...nebo to mohju dát nad sebe?

Mockrát děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak jako tak budete na tyto veci potrebovat projekt, a mistni projektant jiste bude vedet co a jak.
Tohle je totiz otazka, ktera vyzaduje odpoved s hodinu trvajici diskuzi.
Pokud to zadny projektant v miste nevi, klidne mi napiste vnitrni postou ci emailem, a ja to s Vami proberu podrobneji.Jestli chcete, muzete mi i zavolat na mobil.Odpoved opravdu neni na dve radky..
frangiskos

Good Eveninng,

I would like to bring water to a land a bought at Ostrava-Senov. The water according to the authorities is 80m away. Do you have any idea how much it would cost to bring the water pipes to the land?

Thank you

frantos@cytanet.com.cy

octan*
hodnocení

0x

Přesně tak jak napsal martin. Bez projektu to nejde a když zadáte jednomu projektantovi aby udělal vše najednou, tak tím ušetříte. Já to řeším teď. Bez projektu Vám vodu vodárna nepřipojí... jinak v mém místě stojí připojení vody 10.000,- a délka mezi řádem a šachtou pro vodoměr už na ceně tak moc nemění... řádově desetikoruny. Ohledně odpadu já řeším domácí čistírnu. Septik s přepadem Vám už dnes nikdo nepovolí a pokud si jej dáte bez povolení tak asi moc v klidu spát nebudete... nebo možná ještě pár let ano, ale co pak, až se půjde tvrdě po takovémto nakládání se splaškovou vodou... nehledě toho, že septik s přepadem Vás vyjde tak na 25.000,- a čistička na 35.000,- a máte klid na celý život. Pak ještě můžete mít septik bez přepadu (žumpu) cena jako za septik s přepadem, ale každý měsíc to vyvážet za dva táci... dokážu si představit rozumnější utrácení peněz. Ale pokud je v místě kanalizace na splaškovou vodu zakončená obecní čističkou, tak se taky může stát a je to velmi pravděpodobné, že vám domácí čističku nepovolí. A připojení plynoměru nestojí nic, potřebujete jen budku na plynoměr a natažené potrubí s tlakovou zkouškou... jářku něco kolem 2.000,- Elektřinu nevím... tu jedinou jsem d domě měl.

kravsko*
hodnocení

děkuji za rady...je mi jasné že na to bude potřeba projekt...já jen ted zjištuji co a jak..abych věděl zda tento pozemek mám zakoupit...o té čističce jsem také uvažoval, jen by mě zajímálo zda vyžaduje tato čistička nějakou udržbu..a jestly ano jaká cena roční (chemie, atd.)...k tomuto pozemku nevede vubec kanalizace a ani deštový kanál...je poblíž jen struha, porotže se pozemek nachází u silnice...informace o tom zda mohu mít čističku a co s deštovou vodou zjistím na úřadě?

děkuji

Vetsina COV udrzbu vyzaduje..., plus cca 1x za rok vyvezt kal. Povoleni COV nebo jineho zarizeni na cisteni odpadnich vod je opet zalezitost na delsi povidani. Likvidace destovych vod dtto. Moznych zpusobu reseni Vasi situace je vice, mozna ale take jen jeden...dle realnych podminek na Vami uvazovanem stavebnim pozemku. Jestli si o tom chcete promluvit , zavolejte mi v pondeli na cislo 604 145 430. Jestli to do pondeli nepocka, pak mi zavolejte zitra v 10h..
octan*

Jen doplním k ČOV. Čistiška potřebuje elektřinu k dmychadlu... spotřeba je kolem 1000,- Kč za rok, chemikálie se dávají jen při rozjezdu, nebo pokud se naruší chod čističky (vyplavení povodní, měsíc do ní nepůjdou splašky...), pokud je normálně v provozu, tak bez chemie. A co se týče vývozu kalu, jedná se jednou za rok o vybrání asi 2 kg kalu, který se pak používá pro hnojení květin na zahrádce, stromků a tak... pod rajčata bych o asi nedával, ale jsou zastánci těch co říkají že v pohodě... přeju jim dobrou chuť :)

kravsko*
hodnocení

Dobrý den

děkuji mockrát za ochotu...v týdnu zajdu na úřad a zkusím zjistit co mi povolí a popř. potom bych Vám zavolal zda by Vám to teda nevadilo...děkuji

kravsko*
hodnocení

dobrý den

tak jsem byl na úřadě...a tam mi řekli že od 1.července je nějkaé nové nařízení. nepovolí mi ani čističku a aní jímku. Že se musím připojit na kanalizaci, která je ale min 100m daleko. Řekli, že tím pádem je tento pozemek skoro neprodejný zatím. Protože druhou část kanalizace který bude pordloužena i k tomuto pozemku je plánovaná na rok 2013. Takže asi pozemek nekoupím což mě celkem mrzí..

děkuji

uska*

Na dešťovou vodu vám projektat domu udělá zvlášť projekt na vsak. Je to vsakovací jímka kde se svede voda z rýn a dle podloží je voda z jímky bude volně vsakovat na vašem pozemku. Tento projekt na VSAK je nutno přiložit k stavebnímu povolení i k ohlášení.

frame*
hodnocení

0x

Jen doplním část vaší otázky na kterou kolegové reagovali. Elekřinu, plyn a vodu nemůžete hodit do jednoho výkopu. Norma stanovuje nějaké minimální rozestupové vzdálenosti. Např. pro vodu a elektřinu to je (tuším) 400 mm (světlost).

Do jednoho vykopu se inzenyrske site dat mohou a take davaji.Dela se to ve stupnovitem vykopu, pri dodrzeni odstupu dle CSN.Pak se usetri za pazeni a i za nektere dalsi polozky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]