Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak předělat naftová kamna na olejová

Od: sponik odpovědí: 15 změna:

dobrý večer, ač sem hledal jak to šlo nikde sem nenašel konkretní návod jak na to, poradí mě někdo tady jak předělat naftové kamna na olejové? předem děkuji všem za pomoc :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ale, ale, již dávno jsem to hledal..a našel, teď to nebudu hledat, páč musíte najít podobné kamna a přidat více vzduchu a pravidelnou dodávku oleje. Nikoliv jen volný přítok z nádrže,,,ale třeba malé zubové čerpadlo s malým výkonem...

litinovou pánvičku dolů

a hledat na internetu videa

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý večer, místo čerpadla tam dejte tlakovou láhev, třeba od hasičáku, natlakujete vzduch ten po rozhoření bude tlačit olej do kamen, jen regulátorem korigujete tlak.

doplněno 24.11.11 16:14:

To je lepší vyrobit úplně nové kamna.

Jaro, nic ve zlém, kde jste viděl toto zařízení jak funguje se slačeným vzduchem...

doplněno 24.11.11 17:30:

Ok, Járo, díky, znám tyto starší články, ale pokud to vyzkoučšíte, zjistíte že teorie je jinde, a tlakování vzduchem není vhodné, nestálé, stále se to musí seřizovat dofoukávat a podobně...

Ono když je třeba spálit za celý den 20-30 litrů oleje...

tak přesedláte na zubové čerpado, kde po celý den je dávkování stejné...

ano, máte pravdu i se vzduchem to jde...ale jen ...něco podobného, jako když se naplní sud a samospádem to teče do kotle...kamen...

1jara*

Je vidět že to neznáte.

doplněno 24.11.11 15:49: Jiný,
Jak předělat naftová kamna na olejová
1jara*
24.11.11 15:50

Netrefil.

Jak předělat naftová kamna na olejová #2
1jara*
24.11.11 15:53

4

Jak předělat naftová kamna na olejová #3
1jara*
24.11.11 15:56

0

Jak předělat naftová kamna na olejová #4
1jara*
24.11.11 15:58

2

Jak předělat naftová kamna na olejová #5
1jara*
24.11.11 16:02

5

Jak předělat naftová kamna na olejová #6
02luky06

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat na nějaký podrobnější návod na výrobu olejových kamen, viděl jsem to jen na obrázku tak letmo a potřeboval bych poradit trochu konkretněji. Předem děkuji za odpověď

philc*

Dobrý den,

váš nákres mi je jasný, jen jsem nikde nenašel ve vašem nákresu kde se vhání vzduch a čím ho tam vhánět, zda bude stačit starý fén nebo něco jiného. Co používáte vy na vhánění vzduchu?

dík Philc

1jara*

Zdravím, vzduch se tam nevhání, saje si sám jako u nafťáků.

1jara*

Kamna na vyjetý olej - Hledat Googlem
doplněno 03.03.12 15:02:

Kamna na vyjetý o/...

hodnocení

0x

Dobrý večer,

nepíšete,jakým olejem v tom chcete topit.Pokud rostlinným (asi nejspíše ne,ale co kdyby),tak nemusíte předělávat nic,funguje to úplně stejně jako s naftou.

blackflamesiczi*

na vyjetak se prodava odstredivka za asi 3000,- a pak je muzete dat ten olej do naftaku a funguji bez problemu, ja na to byl moc linej tak jsem radsi koupil origo kamna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]