Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak seřídit brano

Od: spolvlastosik111 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

v domě máme brano a přes léto je nařízeno tak, aby když se dveře otevřou úplně dokořán, tak zůstali otevřené. Teď přes zimu, ale chceme, aby se dveře i po otevření dokořán opět zavřeli. Jak tedy na tom branu ty dveře seřídit? Moc děkuji

PS: máme tak blbí sousedi, že oni prostě ty dveře nechávají otevřený i v zimě. A soused, který se o to staral zemřel.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mikikus*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

v panelovém domě nebydlím, a tak tedy s brany moc zkušeností nemám. Co vím, tak u starších bran je šroub na seřízení tahu pružiny /pružinu jsem mněnil známému a tak jsem to zjistil :).

Jinak u těch novější bývá taková "páčka" (většinou na raměni brana) a ta zajišťuje fixaci dveří.

standa1*
hodnocení

0x

upřesněte jaký typ to je...nejl fotku ,určitě z něj kouká nějaký šroubek ktrý reguluje hydrauliku uvnitř,jste si jistý/á že otevřené dveře zůstávají samy? Není dole zášlap?

Některá brana mají regulační šrouby až pod krytem,a některá se na stavují jen prodloužením nebo zkrácením páky...je toho moc *nevi*

hodnocení

0x

Existují zavírače, který při otevření přes 90° zablokují dveře a ty zůstanou otevřený. Ale neměl jsem to v ruce a tak nevím jestli to jde vyřadit.

Já jsem v bývalé bytovce pravidelně seřizoval zavírač na jaře a na podzim. Na jaře trochu utáhnout, na podzim trochu povolit. On jak z zimě ztuhnul olej tak to zavíralo děsivě pomalu.

standa1*

No ale to jsou vestavěné zavírače už v rámu dveří,většinou jsem je viděl na novějších byt. domech apod..a těmi bohužel neporadím..*plac*

olaf71*
hodnocení

0x

měly by tam být dva šroubky a každým se šteluje něco jiného. rychlost zavírání a dovření. takže se nechá seřídit jakkoliv.

benytrans

Pokud se podíváte na rameno samozavírače, tak v jeho kloubu je takový bazmek, který pokud dveře otevřete o více naž cca 100° tak se zacvakne, tímto azmekem jde otočit tak, aby při otevření nezacvakával a tím pádem se dveře zavřou vždy. šrouby nic neseštelujete...

U starých bran byl pouze jeden šroub a dovření se štelovalo polohou ramena, toi už je dnes přežitek, většina bran má dva šrouby, jeden na rychlost do zavření na cca 15° a druhý na dovření od 15°. Dále se dá na dražších nastavit síla zavírání (ideální u dveří, kde se bojuje se silným průvanem). Na některých se dá nastavit i síla odporu při otevírání...

Zde obrázek onoho azmeku

benytrans

Pokud se podíváte na rameno samozavírače, tak v jeho kloubu je takový bazmek, který pokud dveře otevřete o více naž cca 100° tak se zacvakne, tímto bazmekem jde otočit tak, aby při otevření nezacvakával a tím pádem se dveře zavřou vždy. šrouby nic neseštelujete...

U starých bran byl pouze jeden šroub a dovření se štelovalo polohou ramena, toi už je dnes přežitek, většina bran má dva šrouby, jeden na rychlost do zavření na cca 15° a druhý na dovření od 15°. Dále se dá na dražších nastavit síla zavírání (ideální u dveří, kde se bojuje se silným průvanem). Na některých se dá nastavit i síla odporu při otevírání...

Zde obrázek onoho bazmeku e-porter.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]