Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v domě máme brano a přes léto je nařízeno tak, aby když se dveře otevřou úplně dokořán, tak zůstali otevřené. Teď přes zimu, ale chceme, aby se dveře i po otevření dokořán opět zavřeli. Jak tedy na tom branu ty dveře seřídit? Moc děkuji
PS: máme tak blbí sousedi, že oni prostě ty dveře nechávají otevřený i v zimě. A soused, který se o to staral zemřel.
Dobrý večer,
v panelovém domě nebydlím, a tak tedy s brany moc zkušeností nemám. Co vím, tak u starších bran je šroub na seřízení tahu pružiny /pružinu jsem mněnil známému a tak jsem to zjistil .
Jinak u těch novější bývá taková "páčka" (většinou na raměni brana) a ta zajišťuje fixaci dveří.
upřesněte jaký typ to je...nejl fotku ,určitě z něj kouká nějaký šroubek ktrý reguluje hydrauliku uvnitř,jste si jistý/á že otevřené dveře zůstávají samy? Není dole zášlap?
Některá brana mají regulační šrouby až pod krytem,a některá se na stavují jen prodloužením nebo zkrácením páky...je toho moc
Existují zavírače, který při otevření přes 90° zablokují dveře a ty zůstanou otevřený. Ale neměl jsem to v ruce a tak nevím jestli to jde vyřadit.
Já jsem v bývalé bytovce pravidelně seřizoval zavírač na jaře a na podzim. Na jaře trochu utáhnout, na podzim trochu povolit. On jak z zimě ztuhnul olej tak to zavíralo děsivě pomalu.
měly by tam být dva šroubky a každým se šteluje něco jiného. rychlost zavírání a dovření. takže se nechá seřídit jakkoliv.
Pokud se podíváte na rameno samozavírače, tak v jeho kloubu je takový bazmek, který pokud dveře otevřete o více naž cca 100° tak se zacvakne, tímto azmekem jde otočit tak, aby při otevření nezacvakával a tím pádem se dveře zavřou vždy. šrouby nic neseštelujete...
U starých bran byl pouze jeden šroub a dovření se štelovalo polohou ramena, toi už je dnes přežitek, většina bran má dva šrouby, jeden na rychlost do zavření na cca 15° a druhý na dovření od 15°. Dále se dá na dražších nastavit síla zavírání (ideální u dveří, kde se bojuje se silným průvanem). Na některých se dá nastavit i síla odporu při otevírání...
Zde obrázek onoho azmeku
Pokud se podíváte na rameno samozavírače, tak v jeho kloubu je takový bazmek, který pokud dveře otevřete o více naž cca 100° tak se zacvakne, tímto bazmekem jde otočit tak, aby při otevření nezacvakával a tím pádem se dveře zavřou vždy. šrouby nic neseštelujete...
U starých bran byl pouze jeden šroub a dovření se štelovalo polohou ramena, toi už je dnes přežitek, většina bran má dva šrouby, jeden na rychlost do zavření na cca 15° a druhý na dovření od 15°. Dále se dá na dražších nastavit síla zavírání (ideální u dveří, kde se bojuje se silným průvanem). Na některých se dá nastavit i síla odporu při otevírání...
Zde obrázek onoho bazmeku e-porter.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.