Nejste přihlášen/a.
Jak mám přilepit šamotové cihli k normálním cihlám,normální šamot nedrží,nevydrží velký .
když jsem rozebíral kachličkovou pec, byl velký problém oddělit vevnitř uložené cihly od zdobených kachlic, byly spojené kamnářskou hlínou a ta vypálením ztvrdla... a fest...
když mi kamnář stavěl novou, musel jsem nakopat takovou hlínu, kterou mi na zahradě našel, promíchat s ostrým pískem a nechat zalitou vodou možná týden... potom přišel, promíchal, postavil pec, všechno s tím poslepoval, vymazal, pec držela dobrých 30 let...
když jsem kdysi stavěl barák, tak krbové šamotky jsem lepil normální vápeno-cementovou maltou, spáry jsem nechal hlubší, že je potom vymažu šamotem...ty, co jsem opravdu vymazal, už zase šamot postrádají, a ty, které jsem vynechal, jsou stejné...
nevím jak dnes, ale v prodejně staviv by měli poradit sortiment, který odolá teplotám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.