Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistění koberce - tepování

Od: babiznas odpovědí: 5 změna:

Máte někdo zkušenost s ručním tepovačem.Mám poměrně drahý vysavač a chtěla bych na tepování koberce teko1.nebudu přeci kupovat další vysavač.Někde jsem četla že je u tepovače problém s molitanovými válečky ale nikde jsem se nedočetla jak dobře koberec vytepuje

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Čistím průmyslovým vysavačem-čističem koberce mnoho let.(Kärcher).Setkal jsem se s případem,kdy starší paní si čtyřikrát za rok tepovačem čistila koberec.Nabídl jsem jí vyčištění Kärcher čističem.Hned po začátku se ukázalo,že koberec je plný tepovacího prostředku natolik,že jsme použili pouze čiatou vodu a z koberce odsávali obrovské množství pěny,tuhé jako šlehačka.Ani se nedala spláchnout do odpadu.

Proto je nebezpečí tepování v tom,že v koberci zbude mnoho tepovacího prostředku a ten z koberce může i prášit a zhoršovat atmosféru v místnosti.

Není nad to,když se aplikovaný roztok se špínou odsaje vysoce výkonnou pumpou a koberec zůstane čistý a téměř suchý.Po skončení čištění děláme test,projdeme po koberci čistě bílými ponožkami.

JABRAKA

babizna
hodnocení

díky za odpověď to s tím zůstatkem tepovacího prostředku má logiku která mě nenapadla.Když není odsátý-zůstává.

hodnocení

0x

Mám vysavač NEPTUN, který je i na mokré vysávání. K němu je souprava na čištění koberců a čistící roztok je čerpadlem ve vysavači vystřikován tryskou. To čerpadlo má ovšem jednu vadu, a sice ať ho propláchnete čistou vodou jak chcete, stejně zarezne a nejde. Takže nyní čistím koberce tak, že kašlu na celou soupravu, koberec prostě namočím čistícím roztokem, kartáčem špínu rozpustím a pak normálně hubicí na mokré vysávání odsaji tak, že je koberec jen vlhký.

Pokud máte drahý vysavač, tak by měl být také na mokré vysávání a mohla byste popsaný způsob čištění koberce zkusit.

babiznass
hodnocení

bohužel můj vysavač nemá nádobu na zachytávání vody.je to klasicky vysavač

cistenikobercuostrava*

Zdravám Vás všechny. S tím čerpadlem je to celkem problém, jak tady píšete:( Každopádně pokud si chcete koupit tepovač asi bych si koupil Kärcher Puzzi 100 je celkem dostupný kolem 10 tis. Kč a odvede parádní práci. Pro čištění koberců a/... doma není lepšího pomocníka. Já sám se zabývám čištěním koberců a mám jich pár na firmě. Do domácnosti se to hodí. Je to komfortní stroj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]