Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji poradit. Potřebuji před zimou rozestavěnej barák a na vchodovky nemám peníze. Tak jsem vymyslel že koupím klasický papírový dveře asi tyhle shop.staviva.cz/... ale jaký futra? Poradíte mi jaký futra? Nejlépe z těchto shop.staviva.cz/... , až dostavím tak bych ty papírový dveře vyhodil a nasadil už vchodový na ty "stará futra. Díky za rady
nevidím žádný problém, dej tam širší, kvůli pozdějším vchodovým dveřím a bude to OK. nakonec ta cena je taková, že když je dáš na pěnu a pak je vyřízneš a vyhodíš, protože dáš nějaké jiné, třeba plast, nebo celodřevěné i s dřev.rámem, tak to nebude velká ztráta
velikost futer přece stejnou jako velikost dvěří- tj. 90tky levé, nebo pravé. Naštěstí rozměry dvěrí jsou normalizované tj. obvykle pořád stejné, není co řešit.
Tak jo, díky za rady. původně jsem chtěl dveře stovky, ale nemohu je nikde sehnat. A ty devadesátky budou asi v pohodě.Ještě jednou díky.
"kahsa", nevím sice odkud jste, ale v Bauhausu mají plastové, bílé, venkovní dveře i s futrama v šíři asi 80 nebo 100cm. Stojí kolem 3.000.- Kč a vydržely by více, jak ty, co chcete koupit. Je to jen nápad. - stařenka
doplněno 20.11.11 21:21:pardon, oprava, v šíři 90 - 100 cm.
Nevím proč je zažité, že vchodové dveře mají být dost široké? Mě také projektant nutil vchodové dveře 90 cm, ale nevím proč, když těmito vchodovými dveřmi se dostanu pouze do předsíňky a odtud dále jsou všude dveře o šířce 80cm. Zdá se mi to zbytečné, takže mám na novostavbě vchodovky také 80cm.
Tak snad mate jeste nejake, kterymi budete stehovat nabytek. Ja mam 90 a balkonove 100 a verte mi, ze za tech 100 jsem opravdu rad, jinak by jsem sedacku do baraku asi nedostal.
Mládenci "dakon" a "olaf", jistě byste měli pravdu, já si to myslela také. Docela jsme jednou sedačku stěhovali oknem. Ale od té doby, co jsem zjistila výhody nábytku v Ikea, že vše je složeno v krabicích a sama si vše jednoduše smontuji, tak mi ani nevadí užší vstupní dveře do baráku. No pokud má někdo starožitný nábytek, tak holt musí dveřma. Já ten starý nábytek taky miluju a všechny staré krámy. - stařenka
"olaf", chápu to. Mně k tomu donutily, jednak ty užší dveře, a potom bolesti a špatná pohyblivost kloubů. Nezvládnu stěhovat nábytkem po místnosti, když uklízím, nebo, když malujeme. Mám ty starožitné, masivní věci moc ráda, ale nezvládnu s nimi tu manipulaci. Proto jsem ráda za tu Ikeu, že mohu mít lehký a skladný nábytek, i když mám užší, vstupní dveře a ty nepříjemné bolesti. - stařenka
no futra dej takový jaký más v ostatních místnostech,na co ti budou velký když jinde máš třeba 90,jinak ted je jedno co tam dáš na zimu,hlavně že to zavřeš,pokud tam netopíš a je to jen kvuli klimatu jee to fakt fuk a pak stejně pokud budeš dávat dřevo nebo plast dveře maj svoje futro ,většinou se dělá na míru,ale pozor pokud chceš díru pruchozí třeba 90 cm tak počítej s tím že futro na plastáky i dřevěné dveře je vetší než plech,tak že bych udělal čistou díru co bude na budoucí dveře a do toho zatím nacpal pomocí pěny a jiných pomocnejch materialů plech futro a ty papíráky,pak to vyřízneš a dáš to co tam chceš mít nastálo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.