Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od montážní pěny

Od: zdenicka® odpovědí: 11 změna:

Mám na černé zimní bundě skvrny po montážní pěně.Částečně jsem seškrábla ,ale podklad -fleky i část zatvrdlé pěny jsou velmi viditelné.Co s tím?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obávám se, že máte smůlu. Ta pěna je neskutečně houževnatá. Možná vystavit UV záření (na sluníčko) a pak vydrolit. Je to ale na dlouho a je otázka, co to udělá se "zbytkem" bundy.

uska*
hodnocení

0x

A nešlo by to jako se zvýkačkou? Zmrazit a vydrolit?

kkk*
hodnocení

0x

Zkuste perchlorethylen. Je třeba ale nejdříve zkusit někde na neviditelném kousíčku oblečení,zda nereaguje s materiálem a barvou. Nanáší se vatou a poté je třeba tkaninu vyprat.

hodnocení

0x

Perchlorethylen, to je správná volba. Tam se rozpustí úplně vše, tím myslím štětec, který se zapomněl někde v barvě apod. Nejlépe je napustit perchlorethylen do kbelíku PVC, stačí půl, namočit poškozenou věc a nechat namočené. Nechat někdě vykapat, nejlépe u plotu, na cestě, dát pod oblečení nějakou podložku. Nechat venku uschnout - pěkně to smrdí. Pak vyprat. Při manipulaci používejte rukavice. Pracujte s perchloethylenem venku na vzduchu. Je to zdraví škodlivé.

Perchlorethylen je sice ůžasné rozpouštědlo, ale jste si jistý, že i na polyuretanovou pěnu? Mám dojem, že ta se nedá rozpustit vůbec ničím (nezkoušel jsem to).

kejki
hodnocení

0x

Existují speciální odstraňovače vytvrzené pěny. Není to levné a bude nutné vyzkoušet, jak se zachová látka bundy.

Pochybuji, že to půjde perchlorem.

hodnocení

0x

Nechte to být a říkejte, že je to ozdoba:))

hodnocení

0x

vytvrzenou pěnu ničím nevyčistíte tak aby to nebylo vidět jedině snad čistidlem z filmu Císařuv pekař a pekařův císař,

Nebo nůžkama*smich*

hodnocení

0x

Zdeno, nevím jak na bundě, ale vím naprosto přesně, že zaschlá pěna lze odstranit.

milancukrar.papricka.cz/...

kajik*
hodnocení

0x

já to zkusila z bundy dostat odlakovačem na nehty.nechalo mi to tam jen flíčky jako od mastnoty.asi ale záleží na materiálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]