Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčovna na hlukoměry apod. zařízení

Od: jakubd* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

nevíte prosím, jestli v Praze existuje nějaká firma, která za menší poplatek půjči hlukoměr? Hledal jsem na internetu několik hodin, ale v Praze jsem nic nenašel. Děkuji

JD

P.S. na jedno měření si ho nechci kupovat

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Jakube,co s ním hodláš měřit?

JB

jakubd*
hodnocení

Hluk z kolem jedoucích vlaků, resp. bydlím kousek od jakéhosi seřadiště vlaků...

raadek*
Jestli máš mobil s operačním systémem, tak se dá hlukoměr stáhnout. S tím, že naměříš nějaké závratné hodnoty nepočítej, bude to kolem 90db. R.
jakubd*
hodnocení

No mám v mobilu Symbian... a nic funkčního jsem na něj nenašel. Těch 90dB by v pohodě stačilo na nějakou stížnost... :)

jabraka*
hodnocení

0x

Na toto by ti měl stačit nějaký mikrofon.Pokud bys použil počítač,tak mikrofonem změříš úroveň ticha a pak úroveň hlučného průjezdu.Z toho snadno spočítáš,jaký rozdíl v dB to bude.V každém případě musíš nějaký prográmek použít.Hluk by neměl překročit 58 dB.

JABRAKA

doplněno 20.11.11 11:20:

To měření stejně přijde dost draho,mikrofon a datalogger asi 2500.-

JABRAKA

jakubd*
hodnocení

A nemáš nějaký program na doporučení? Díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]