Nejste přihlášen/a.
Jak čistě(jednolitě) ohobovat široký trám elektrickým hoblíkem?
Trám má šíři 20 cm, záběr hoblíku je 8 cm.
Hobluji postupně v "pruzích". Začínám na pravé straně trámu, dojedu pruh od začátku do konce.
Pokračuji opět od počátku trámu dalším pruhem vedle.
Nedaří se mi napojit ohoblované pruhy na sebe. Vždy kousek přečnívá. Jsou viditelné stopy (pruhy) po hoblíku.
Hobluju na 0,8 mm. Zkusil jsem sebrat hranu spojů snížením hoblovacích nožů na 0,2 mm. To je jediné řešení co mne napadlo,
aby trám vypadal JEDNOLITĚ ohoblovaný, bez znaků pruhů (stop) po hoblíku.
Snad jsem to napsal dostatečně srozumitelně.
Prosím poradit. (né rady tipu - sežeň si hoblík se širším záběrem)
Děkuji Petr
Jůů - jako by jste popisovalm mě při hoblování el. hoblíkem. Moje zkušenost je zcela stejná jako ta vaše. Nikdy se mi to nepovedlo napojit. Vypadá to dost ohavně. Začal jsem brát dřevo z jiné pily a všechno co mi dodali, tak je tak čistě řezaný, že to vypadá jak ohoblovaný. Osobně to místo hoblování vždy radějij přejedu trochu bruskou. Vím, že to není žádná rada, ale ptal jste se i na zkušenosti a ty máme identické.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.