Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání stropu bez sadrokartonu

Od: lucius* odpovědí: 26 změna:

Tak jsem se pustil do rekonstrukce domu a zjistil jsem, že stropy nejsou vůbec rovně (po přiložení 1m dlouhé vodováhy) jsou na něm i 6mm vysoké a 15cm široké "vlnky".

Sádrokartón se mi nechce dávat, stropy nejsou nějak extrémě vysoké, tak ať to tam není jak v krabici. Má někdo zkušenosti s nějakou jinou technikou? Díval jsem se na nějaké stěrky, ale všude je napsané tak 1-3mm vrstva.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

duschan*
hodnocení

2x

Loni při koupi a následné rekonstrukci bytu (panelák) jsme řešili to samé a nakonec jsme pře ce jen použili ten sádrokarton, protože jde to montovat téměř na strop a přijdeš jen o minimum cm...a výsledek stojí za to...

hodnocení

2x

luciusi,

je vše o penězích.

Nevím proč byste nemohl srovnat nerovnosti 6mm lepidlem k tomu určeným, třeba Z301DUO, ani nemusí být flexibilní, i když některé lepidla jsou flexibilní jen nápisem na pytly. Sice nevím komu se bude chtít takto pracně rovnat nerovnosti na stropě, ale pokud nechcete levnější a rychlejší sádrokarton, je to jen na Vás.

Natáhnete lepidlo do roviny +/-1mm? Aby zbytek popřípadě dorovnal štuk?

To já bych oželil 4cm a dal bych SDK.

lucius*
hodnocení

4 cm? Bylo mi řečeno, že je to minimálně 7cm. Jinak kdybych to věděl tak se neptám :)

4cm a to je přeháním, zkuste mě nalézt on line a vysvětlím podrobnosti.

Znáte shop.estrechy.cz/...

doplněno 10.01.13 17:19:

lucius, tak se ozvěte on line a najdeme řešení, jak Vás vyškolit..

lucius*

Ze sadrokartonu neznám nic :) je někde nějaký plánek tady na ten díl? Co ta konstrukce ta zabere kolik?

support*

Mám stejný problém jako pán seshora, Strop jako vlnovka 0-15 mm po šířce pokojů 4 m. Ten SDK by mi ani tak nevadil, ale spíš mám obavu z mezery, která tam vznikne a možných plísní. Jsou to rohové místnosti, ve kterých se výrazně netopí. A druhej problém, jak to vše nainstalovat. Asi si to dokážu představit se všemi pomůckami moderními jak docílit plošné vodorovné roviny, ale každá rada drahá.

Od: @support ale spíš mám obavu z mezery, která tam vznikne a možných plísní.

Toho se nebojte, nezmění se kliona ve stropě. Pokud nejsou plísně teď, není důvod, aby tam byly pak.

A druhej problém, jak to vše nainstalovat.

Jako každý rošt, přímé závěsy a profily CD, vše do roviny.

repkin*
hodnocení

0x

Z čeho je původní strop? Beton, hurddisky, sádrokarton, rákos?

doplněno 08.01.13 09:01:

VIděl jsem dokonce, že se dělají stropní fólie, nevypadá to vůbec špatně.

doplněno 08.01.13 15:17:

Tím lepidlem to jde, je to to samé lepidlo, jako na perlinku, žádné speciální není, je buď obyč, nebo flexi, jestli se s tím dělají stropy ale nevím.

doplněno 08.01.13 16:05:

nechtěl jsem to říkat, ale duschan má myslím pravdu

lucius*
08.01.13 08:58
hodnocení

Beton

fribble*
hodnocení

0x

A co zkusit polyester. podhledy? Něco se dá vyrovnat lepidlem a zbylé nerovnosti v dělené ploše zaniknou. A výška je pár mm.

lucius*
hodnocení

No díval jsem se v obchodě a ty se mi vůbec nelíbí, chtěl bych rovný běžný strop

jabraka*
hodnocení

0x

Vyrovnat flexilepidlem a po zaschnutí dorovnat finální stěrkou.V panelácích bývají schody až 2 cm.Ale skutečně jsem vždy měl nejlepší výsledek s nalepením polystyrenových kazet.Chce to výběr ve specializované firmě,ve stavebninách výběr není.

JABRAKA

lucius*
hodnocení

To jako vážně lepidlem na kachličky rovnat strop? :)

použil bych spíš stěrkové lepidlo co se používá na perlinku.

lucius*
hodnocení

To mě nenapadlo, a vydrží to bez perlinky nepopraskané?

jabraka*

Náklady na lepidlo nejsou vyšší,než u štuku,na vyrovnání se spotřebuje minimální množství.

JABRAKA

sanyo*
hodnocení

0x

Než začnete, radím jednu věc, pujčte si pořádnou dlouhou vodováhu, nejlepší je hliníková nejméně 3 metrová , např. taková ta širová a strop si přeměřte celkově - alespoň orientačně., Aby jste nezjistil, že budete tady řešit centimer nerovnosti a celý strop pak bude celkově křivej, znám to ze zkušenosti. Já osobně bych to řešil sádrokartonem, jak uvádí MilanC, budete mít mimojiné krásné rohy strop/stěna, žádné oblouky, kdy se to dříve dělalo podle tažené flašky. flašky. Kolik máte teď výšku stropu? Když už nic jiného, bude se vám lépe malovat, určitě dáváte jinou barvu na strop a jinou na stěnu...

hodnocení

0x

Lidičky neblbněte necpěte všude hned lepidla! taková věc se dá v poho vyrovnat jen štukem!

Nejprve ale přeměřit ne metrovou ale aspoň 3m ROVNÝM (ohoblovaným) prknem (pkd )nemáte delší vodováhu,nebo jak radí p.Milan-sádrokartonem!

PS nezavrhujte fabiony (kulaté kouty) potom nejsou vidět právě nerovnosti stěn!

mili3478*
hodnocení

0x

Taky bych hned vsude nestrkal lepidlo prijde mi to zbytecne preci nerovnost 6mm se da spravit,nevim proc se dnes vsude cpe perlinka a lepidlo

johhny16*
hodnocení

0x

Určitě bych taky šel do SDK.Pokud jde o to snižení tak to se pohybuje od 4 cm do X metru na hrušky.Natahovat lepidlo na strop , určitě pracnejší jak SDK teda aspon pro mě.Dle meho názoru je SDK nejlepší a nejrovnější system.

replykator
hodnocení

0x

Zdravim,

jsem monter sadrokartonu, doporucuji tedy jen a jen sadrokarton.

K tem miram trochu presneji, konstrukce pro sadrokartonovy podhled je 3cm siroka, k tomu se da koupit sadrokartonova deska 9mm siroka, to mame skoro 4cm sirku.

Ale, musite namerit od nejspodnejsiho bodu toho stropu, takze pokud Vam ten strop tzv. pada od jednoho konce k druhemu o napriklad 4cm, tak pocitejte, ze se musi strop posunout o sirku konstrukce a desek (4cm) + nejvetsi mezeru, dejme tomu opet 4cm (presneji se meri laserem a vezme se nejmensi vyska namerena, sam pouzivam, obycejny zn.bosch, do mistnosti 20m2 idealni reseni.

Ze skusenosti musim rici, ze natahnout tam nejake lepidlo apod. neni nikdy, opakuji nikdy hezci, nez cisty, ROVNY sadrokarton.

replykátore,

skoro máte pravdu, neřeším zaokrouhlení na cm, ale určitě není nikde uvedeno, že 9,5mm může být na strop. Páč byste musel dělat daleko hustší rastr..

Souhlas s poslední větou!

jerry123*
hodnocení

0x
tiez mam podobny problem. na vymalovany popraskany strop by som chcel nalepit polystyrenove kazety. dal som na to hlbkovu penetraciu, ale bojim sa,ze to nebude drzat. mam to oskrabat po omietku, dat do lepidla (pripadne sietky) a skusit to nalepit na to, ci mam dat aj omietku?diky za reakciu

Malbu oškrábat(kolik je tam vrstev?) až na štuk, očistit, omýt a lepit kazety.

doplněno 16.07.14 16:46:

navlhčit štětkou, špachtlí oškrábat, štětkou omýt.

Zaschnout přebrousit lehce. Pak lepit.

Domnívám se, že dvě vrstvy se nemusí škrábat..

jerry123*

myslim, ze su tam 2 vrstvy, ale bojim sa toho aby mi to nepadlo na hlavu...ocistit klasika metlou a omyt cim? penetrakom netreba?

bub
hodnocení

0x

co taková sádrová omítka Rotband od Knauf...zapravují se s ní i okna ,zdi na cihle atd a to až do tlouštky 8 cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]