Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesné má být obložení stěn v koupelně?

Od: m44m* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, prosím o názor odborníka. Koupelnu a WC mám obložené lapovanými obklady Sandstone 30x60 cm, všiml jsem si, že spáry mezi jednotlivými obkládačkami jsou různě široké, některé mají sotva 1 mm, některé až 3 mm. Když navazuje spára 1 mm na spáru 3 mm, nevypadá to dobře. Jsou nějaké normy, jaká může být max. odchylka? Nebo jsou takové rozdíly v šíři spár normální? Děkuji za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Vždy používám distanční křížky.Pak není možné,aby se spáry lišily.Pokud nejsou stěny rovnoběžné a je potřeba zkorigovat rozměry,pak mohu maličko někde na spáře přidat,ale je nutné to dělat pozvolna.Horší je,když jsou nestejné obkladačky,narazil jsem v jednom balíku na rozdíl až 2 mm.Pak je lepší je přibrousit.

JABRAKA

m44m*
hodnocení

Co jsou distanční křížky? Co mám tedy dělat? Donutit obkladače, aby to celé předělal?

ahasver4*

Tohle jsou distanční křížky.A já bych ho donutil...:)

Jak přesné má být obložení stěn v koupelně?
m44m*
hodnocení

Jde mi o to, jak mám argumentovat, aby mi obkladač neřekl, že to jinak udělat nejde.

ahasver4*

Tak mu řekněte ať si přečte tyhle odpovědi.Jestli to dělala firma,tak bych si zašel přímo za šéfem.Jestli to byl melouch,tak snad jedině přesvědčit ručně...:)

celp*

To co jste tam dali je dlažba a u ní jsou větší rozměrové tolerance.Při realizaci je nutné nechávat větší spáry.Není od věci navzdory tvrzení výrobce o kalibraci výrobku si dlaždice před pokládkou přebrat a přeměřit.Ovšem toto by měl dobrý obkladač mít v malíčku.Tak ať se Vám k tomu vyjádří.

ahasver4*
hodnocení

0x

Normální to není.Norma na to snad ani není.Ale tohle je evidentně špatná práce toho obkladače.

hodnocení

0x

záleží na obkladu. ale to co popisujete normální není a obkladače bych kopnul do, no jak to slušně napsat...

hodnocení

0x

m44m,

nevím konkrétná Váš případ, proč to ak máte, to by se muselo vidět. Občas se koupí obklad či dlažba, která má větší toleranci v rozměru, takže klidně je obklad o 1 mm jiný, nežli druhý...

Ale obecně by spáry měly být stejné!

normu ani úchylku nehledejte v předpisem, spíše hledejte úchylku u obkladače...

hodnocení

0x

Píšete že obklady jsou lapované to znamená žeby mněli být velice přesné tak je to vyloženě špatná práce obkladače určitě bych ho to nechal předělat protože koukat třeba 20 let na nesouměrné spáry to bych neskous.Ještě by zaplatil nové obklady protože ty přilepené půjdou na skládku.

tom01*
hodnocení

0x

Sandstone je kalibrovaná, to co předvedl obkladač je prasečina..i z toho důvodu že pokud-což nepředpokládám,byly dlaždice nestejné, měl na to před pokládkou upozornit..problém Vám nastane-u nás ve studiu a myslím že ani jinde Vám neuznají reklamaci pokud byla dlažba*obklad nalepen..takže předělat, pokud něco rozštípe musí koupit nové..nepáral bych se s ním..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]