Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o názor odborníka. Koupelnu a WC mám obložené lapovanými obklady Sandstone 30x60 cm, všiml jsem si, že spáry mezi jednotlivými obkládačkami jsou různě široké, některé mají sotva 1 mm, některé až 3 mm. Když navazuje spára 1 mm na spáru 3 mm, nevypadá to dobře. Jsou nějaké normy, jaká může být max. odchylka? Nebo jsou takové rozdíly v šíři spár normální? Děkuji za odpovědi
Vždy používám distanční křížky.Pak není možné,aby se spáry lišily.Pokud nejsou stěny rovnoběžné a je potřeba zkorigovat rozměry,pak mohu maličko někde na spáře přidat,ale je nutné to dělat pozvolna.Horší je,když jsou nestejné obkladačky,narazil jsem v jednom balíku na rozdíl až 2 mm.Pak je lepší je přibrousit.
JABRAKA
Tak mu řekněte ať si přečte tyhle odpovědi.Jestli to dělala firma,tak bych si zašel přímo za šéfem.Jestli to byl melouch,tak snad jedině přesvědčit ručně...![]()
m44m,
nevím konkrétná Váš případ, proč to ak máte, to by se muselo vidět. Občas se koupí obklad či dlažba, která má větší toleranci v rozměru, takže klidně je obklad o 1 mm jiný, nežli druhý...
Ale obecně by spáry měly být stejné!
normu ani úchylku nehledejte v předpisem, spíše hledejte úchylku u obkladače...
Sandstone je kalibrovaná, to co předvedl obkladač je prasečina..i z toho důvodu že pokud-což nepředpokládám,byly dlaždice nestejné, měl na to před pokládkou upozornit..problém Vám nastane-u nás ve studiu a myslím že ani jinde Vám neuznají reklamaci pokud byla dlažba*obklad nalepen..takže předělat, pokud něco rozštípe musí koupit nové..nepáral bych se s ním..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.