Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o názor odborníka. Koupelnu a WC mám obložené lapovanými obklady Sandstone 30x60 cm, všiml jsem si, že spáry mezi jednotlivými obkládačkami jsou různě široké, některé mají sotva 1 mm, některé až 3 mm. Když navazuje spára 1 mm na spáru 3 mm, nevypadá to dobře. Jsou nějaké normy, jaká může být max. odchylka? Nebo jsou takové rozdíly v šíři spár normální? Děkuji za odpovědi
Vždy používám distanční křížky.Pak není možné,aby se spáry lišily.Pokud nejsou stěny rovnoběžné a je potřeba zkorigovat rozměry,pak mohu maličko někde na spáře přidat,ale je nutné to dělat pozvolna.Horší je,když jsou nestejné obkladačky,narazil jsem v jednom balíku na rozdíl až 2 mm.Pak je lepší je přibrousit.
JABRAKA
Tak mu řekněte ať si přečte tyhle odpovědi.Jestli to dělala firma,tak bych si zašel přímo za šéfem.Jestli to byl melouch,tak snad jedině přesvědčit ručně...
m44m,
nevím konkrétná Váš případ, proč to ak máte, to by se muselo vidět. Občas se koupí obklad či dlažba, která má větší toleranci v rozměru, takže klidně je obklad o 1 mm jiný, nežli druhý...
Ale obecně by spáry měly být stejné!
normu ani úchylku nehledejte v předpisem, spíše hledejte úchylku u obkladače...
Sandstone je kalibrovaná, to co předvedl obkladač je prasečina..i z toho důvodu že pokud-což nepředpokládám,byly dlaždice nestejné, měl na to před pokládkou upozornit..problém Vám nastane-u nás ve studiu a myslím že ani jinde Vám neuznají reklamaci pokud byla dlažba*obklad nalepen..takže předělat, pokud něco rozštípe musí koupit nové..nepáral bych se s ním..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.