Nejste přihlášen/a.
Prosím naše malá mi počmárala koberec lihovým fixem nevíte náhodou jak ty čáry odstranit aby nezůstaly na koberci fleky?děkuju moc za odpověd.hana
Skuste koberec postříkat lakem na vlasy a později vyčistit běžnými prostředky.Záleží na materiálu koberce.
Pokud máte možnost si půjčit vysavač na mokré čištění koberců,postupujte takto:
Na skvrnu od FIXu nakápnětě trochu lihu,stačí technický,denaturovaný benzinem z lékárny.Nechte 2-3 minuty působit a vysajte vše vysavačem./Pak ještě vyperte čistícím roztokem.Pokud skvrna nezmizí,postup zopakujte.
JABRAKA
Také mě osvítil nápad,pokud to čištění nikam nevede,zkuste najít původní zbytek koberce,rozumní lidé si kousek vždy schovávají.Pokud ne,vyřízněte kousek někde,kde to nebude vidět.Ten pak vložte do místa skvrny,kterou přesně vyříznete.Místo se podlepí pevnou tkaninou(já používám starou roletu) a vložka se přilepí akryl tmelem stejné barvy,jako koberec.Tyto opravy jsem s úspěchem používal při jiných poškozeních koberce.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.