Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přilepení dřeva na strop

Od: japr* odpovědí: 6 změna:

Potřebuji poradit čím přilepit dřevěnou lištu na zděný strop.

doplněno 17.11.11 19:00:

Ještě jeden obrázek

doplněno 17.11.11 19:02:

tak nejde vložit..

Přilepení dřeva na strop

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je rohová lišta? Ty lepím normálně akrylovým tmelem. Ten je asi nejlevnější, jdou však použít i různé druhy ,,tekutých hřebíků´´ a pod.

japr*
hodnocení

Děkuji vyzkouším,radily mi silikon tak nevím chtěla bych aby to drželo.Dostala se tam voda ze střechy jak pršelo,měla sem uvolněné tašky.Jinak dík za radu.

doplněno 17.11.11 22:45:

ještě obrázek

doplněno 17.11.11 22:45:

zapoměla sem zaškrtnout

Přilepení dřeva na strop #2

silikon by byl možná také použitelný, ale jeho tvrdnutí trvá déle, než u akrylu

japr*
hodnocení

Dobře dám na aši radu.

jvn®

Já takovéto i jiné lišty lepim přípravkem MAMUT GLUE od firmy DEN BRAVEN.

Prodává se ve formě kartuší a podobný je silikonu, jen o poznání tužší.

Je to na bázi MS polymeru, tuhý na povrchu za cca 15min, pevnost v tahu 22kg/cm2, cena kartuše 300ml cca 150,-kč.

Upozorňuji že nejsem obchodní zástupce ani prodejce této firmy!

Jsem s nim nadmíru spokojen, nemusím lepené lišty fixovat v přilepené poloze. Drží to jak čert. Jde jen o to aby byl soudržný podklad a neodlouplo se třeba kus malby nebo omítky.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se použije silikon acetátový,ten tvrdne velice rychle,během hodiny.Akryl tmel musí nejprve vyschnout a to může trvat i den,podle vlhkosti.Po přilepení té lišty je třeba zastříknout mezeru mezi lištou a stěnou,tak tam ten akryltmel má opodstatnění.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]