Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pitná voda natažená hadicí septikem

Od: janmega* odpovědí: 6 změna:

Byl jsem u známého na chalupě, on má samospádový vodovod cca 150 m na kopci je studna. Funguje to prý už 40 let. Je to natažené starými zahradními hadicemi co se tenkrát prodávaly / ještě nebyly ty dnešní opředené /.Jenže přívod vody do domu je protažený žumpou, tak to prý nezamrzne. To je asi pravda.

Přišla ale debata, jestli se skrz to PVC, nebo co to je, nemůžou dostat bacily z fekálií / tedy ze žumpy / do té pitné vody. Oni zatím všichni žijou a bez problémů. Já to raději nepil a zuby si raději nečistil.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No, přijde nato co je to za materiál...ono "hadice" je široký pojem...

Jinak staré typy zahradních hadic docela bezva "puchří"...a netrvá jim to zase tak dlouhou dobu.

Osobně bych u Vašeho známého vodu také nepil...jeho řešení je tedy velmi svérázné..

Provedení rozboru vody by stálo do 2tis Kč..., třeba by pak byl překvapen co pije.

Na druhé straně...už je třeba na své "breberky" imunní...po takové době..

hodnocení

3x

Já myslím že tam má spíše tu tvrdou asi 5 mm silnou hadici. Fekálií bych se asi tolik nebál /pokud pouští vodu pravidelně/ ale toho PVC jo.

hodnocení

2x

Nechápu, proč hadice, která je tažená po vesnici a nezamrzne, musí být u domu tažená septikem. Ve vlastním zájmu/ obyvatel domu/ bych vodu předělal mimo septik. Stačí, když se nějakou náhodou při čerpání septiku poškodí hadice. Voda ze septiku se dostane do vodovodního přivaděče. Bude to pohroma nejen pro jednu rodinu v ohrožení bude i centrální studna, kam by se fekálie dostaly.
doplněno 18.11.11 13:44:

Je mi líto, ale voda se při protržení hadice musí vypnout v ten moment je hadice uvnitř kontaminovaná.

pecenkav*

Zamysli se viky, jak by se fekalie dostaly do kopce, a za dalsi pri poruseni hadice pri cerpani zumpy by naopak z ty hadice strikala voda do ty zumpy a to plati asi i pro ostatni, v ty hadici je pretlak z toho samospady, tak i kdyby byla treba zpuchrela, tak by skrz ni naopak zlzela voda ven a ne fekalie do ni.

tr

Zdravím, já tedy nevím, alo osobně bych se vodu třeba z potoka 1 km nad místem znečistění taky nenabral(myšleno, že nabírat budu blíže k prameni).

hodnocení

1x

ale chlapi voda teče hadicí z kopce a tudíž je vní tlak tak jestli by se mnělo něco někam dostat tak jedině z té hadice ven nikoli dovnitř;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]