Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
neporadil by mi někdo jak namontovat sádrokarton na strop?
V jakých velikostech se dá koupit? Čím jej mohu řezat, jakou stranou se dává dolů? Když je namontovaný na stropě musí se strhnout ten papír? Nebo co s ním? Nemohu na něj dát přeci barvu?
Děkuji za vysvětlení
zvoliljste si asi z hlediska sádroše ne zrovna nejsnazší práci. zajdětě si do stavebnin a podívejte se co tam všechno k tomu mají. Pokud máte internet vyhledejte si články o montážích a vzdělávejte se. Sádroš se natře penetrací a po zaschnutí můžete nanášet nátěr. To je však ten poslední krok, před tím jejjich mnoho jiných.
Ten papír rozhodně strhnout nemůžete! Zaprvé by se Vám to nepovedlo, zadruhé je to nedílná součást sádrokartonové desky. Kdybyste ho odstranil, deska se Vám rozpadne. Malovat můžete přímo na něj, ale lepší je napřed penetrace (jak už tu bylo napsáno). Dělit desky lze jednoduše naříznutím toho papíru na jedné straně desky nožem a následné ulomení. Dopručil bych si to nejdřív vyzkoušet na nepotřebném kousku.
Ano právě se na to koukám na montáž sádrokartonu, chtěl bych se zeptat tou penetrací natřu ten papír?
Když potřebuji kousek sádrokartonu někam přilepit, čím to mám udělat aby držel?
příkladem penetrace je sokrat, jedná se o mléčně bílý nátěr, který zaručí kvalitní přilnavost nátěrů na penetrovaném povrchu. sádroš ale příliš nenamáčejte, to není dobré. A nechte pěkně zachnout po nátěru. Vaše dotazy jsou poměrně velmi laické.Kus sádroše přilepit lze, ale záleží na jaký podklad. Spíše se šroubuje na pozink profily. lepení provést lze příkladem flexibilním lepidlem na obkládačky. Existují také univerzální stavební lepidla všeho na všecko. viz reklamy v TV.
Sádrokarton teda nemám penetrovat, ale rovnou natřít barvou?
Mám použít také to flexi lepidlo když potřebuji přilepit sádrokarton ke dřevu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.