Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni zazdene pavlace

Od: honza79* odpovědí: 6 změna:

Zrekonstruoval jsem byt v prazskem cinzaku a chybi mi jeste par veci. Soucasti bytu je pavlac cca 1x1 m, ktera byla predelana na komoru. Zadelane to je zdi "na storcku" z klasickych cihel a je tam vsazene okno. Pripada mi, ze zed je prilis slaba a chtel bych ji necim zateplit. Musi se to udelat zevnitr. Jaky by byl nejlepsi zpusob, aby mi tam nekondenzovala voda a netvorila se plisen? Je to vysoke 3 m a puvodne byly na pavlac dvoje prosklene dvere. Dnes jsou tam jiz jen jedny jednoduche.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Zateplení zevnitř je nejsnadnější způsob,jak dostat kondenzovanou vodu do stěny.A ještě k tomu" zázračným "šedým polystyrenem.

Aby tohle bylo účinné,tak celý vnitřek musíš zateplit aspoň 25cm EPS a ještě zatěsnit na izolaci parozábranou.Pak ještě zakrýt parozábranu sádrokartonem.Samozřejmě by bylo nutno ještě vyměnit okno za dvojsklo.Moc místa tam už nezbude.

JABRAKA

drap*
hodnocení

0x

Zateplení zevnitř neni nikdy tak účiné jako z venku , pokud ale neni jiné řešení, co se dá dělat. Nejsnadnější bude asi polystyren. Volil bych uhlíkový /ten šedý / má větší izolační vlastnosti než bílý. Přes něj stěrku s perlinkou a potom klasický štuk.V dané situaci to bude zřejmě nejvhodnější řešení.

honza79*
hodnocení

0x

Zacal jsem na tom pracovat a kompletne jsem mistnost oskarabal. Puvodni majitel z casti pavlac zateplil nekdy za komousu nebo v 90. letech cca 4 cm vrstvou polystyrenu a prekryl to deskou latovky. Kde byl polystyren na zdi (od zeme cca 1.5 m do vysky), byla pod nim bila barva a zadne znamky plisne. Kde naopak polystyren nebyl, je na zdi cerna vrstva penicilinu. Vubec to nejde dolu a musim na to poridit nejakou chemii.

standam*

Honzo:

je to opravdu na/dle situace a rozhodne nelze rict kolik a ceho bude stacit resp. vyhovovat aby nedoslo ke kondenzaci a nasledne tvorbe plisne ci jine konstrukcni trapeni

nej je to co pise JABRAKA, ale urcite nelze 100% zarucit budouci ne-problem

Na plisen vem SAVO proti plisni, rozhodne neskrab apod. jinak si ji zatahnes jinam, nejdrive SAVO pak skrabani

Osobne ti spise navrhuji vice izolace s vetranou mezerou tj. SDK - parozabranu - izolace - vzduch. mezera - stavajici zed kde budou pruduchy smer exterier

jinak na vnitrni zatepleni je system, ale financne uplne jinde

honza79*
hodnocení

Nezavisle jsem to konzultoval jeste s panem, ktery se zabyva vnitrnim zateplenim. Doporucil mi oblozit strop i zdi vapeno kremikovymi deskami. Bylo to sice trochu drazsi, ale presvedcil me, ze to bude fungovat. Zatim jsem koupil desky s prislusenstvim, odstranil plisen chemickou a mechanickou cestou a v nejblizsi dobe se chystam je nalepit na zed.

standam*

honzo

myslim, ze dobra volba ja takto budu resit stitovou stenu se sousedem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]