Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sháním kotel na vyjetý olej

Od: ooo* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, prosím o radu, kde by se dal sehnat kotel na vyjetý olej, který se dá připojit na ústřední topení. Jedná se o výrobní halu, která má cca 550m2. Předem díky za radu

výtka
Upozornění od sys hejkal 10. 05. 2012 06:25:02
Navštivte Poradte.cz, někdo nabízí takový kotel!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Ty kotle na vyjetý olej jsou poměrně drahé. Než nový, tak by bylo možná lepší sehnat starší třeba z nějakého autoservisu nebo podobné firmy.
eprofi.cz/...

doplněno 16.11.11 16:07:

Ale vlastně tyhle se nedají připojit na kapalinový systém. *zed*

hodnocení

0x

Neshánějte kotel, ale obraťte se na výrobce hořáků na vyjetý olej. Ti už mají zkušenost s tím, pro které kotle se jejich hořáky hodí případně které kotle běžně používané na tuhá paliva se dají rekonstruovat montáží jejich hořáku. Musí se totiž upravit i vyzdívka kotle.

buss
hodnocení

0x

Viděl jsem topidlo ve formě sudu, home made a jelo jak had. I na intu jsem viděl návody.

hodnocení

0x

Hořáků na vyjetý olej je dost nacpe vám je každá firma problém je že nevydrží moc hodin provozu,proto se používají kamna na olej teplovzdušná s hořáky odpařovacímy ty jsou trochu lepší jednoduchá konstrukce malá poruchovost problém je že nejsou tyto kamna teplovodní.O tlakovém hořáku bych přemýšlel snad jedině za předpokladu že bych mněl přísun zaručeně čistého oleje ,jaké koli nečistoty zaručeně ničí vstřkovací trysku.Řeknete si že jsou přeci filtry zaručuji vám že budete trávit hodiny čištěním těchto filtrů

jendax

Není to zakázáno? Myslím jestli se to nemá spalovat v nějakych zařízeních které odfiltrují ty těžke kovy a kdoví co při tom vzniká za karcinogeny.

dobrak*

Neřeš ,u nás lidé topí vším co hoří ...mimochodem kamna na olej se legálně prodávají ,kdy při provozu z komína necítíš vůbec nic .Nejsi náhodou panelákový Pičus? (Roming,Bolek Polívka)*smich*

jendax

Ne já spaluju pouze dřevo.A hlídám si aby se mi z komína nečudilo :) . Samozřejmě taky mám sousedy co když vyjdu v noci ven tak mě štípou oči.

To jendax :

Máte pravdu v tom, že lidé neumějí topit případně mají závady v instalaci kotle jako sousedka na chalupě má kotel DAKON cca 35 kW, což je dost předimenzováno a navíc ještě kouřovod vodorovný a dlouhý asi 5 metrů (než by dala kotel ke komínu do chodby), který se jí rychle zanáší popílkem a sazemi. Kotel dusí, aby systém nepřetopila, a proto jí jde z komína silně dehtový kouř, který je těžký a padá k zemi a když něco dělám na zahradě, tak to je pošušňáníčko! Protopí za zimu klidně 90 q uhlí.

Kde by se v minerálním oleji vzaly těžké kovy? Snad ne , proboha z toho těžkého motoru?

jendax

Do oleje se přidávají ruzná aditiva, aby se zlepšila jeho kvalita.Nebo myslíte že není rozdíl mezi oleji M6A a dnešními *smich*.

Pak si dejte do vašeho auta M6A ,ale i my jsme se učily ve škole, že se tam davají i do něj specialní přísady aby se neusazovaly a nevytvařely sraženiny , zbytky spalenych oleju atd. Rozhodně olej do auta není topny olej nebo nějaky řepkovy.

dobrak*
hodnocení

0x

Vždit přece,nemůže být složité nějaké ty kamna na vyjetý olej ,předělat...jak jsem si všiml ,základ je nějaká roura s tryskou ...to znamená stočit (sehnat) větší průměr ,nasadit ,kruh vyvařit ,dvě příruby a nahoře roura Pruměr 160mm na komín ,takhle funguje stardantní pec na tuhá paliva vyrobený svépomocí.Šikovný zámečník =práce na víkend.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]