Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časovač na kotel na tuhá paliva?

Od: dcspeedi* odpovědí: 9 změna:

Ahoj

chtěl bych se vás zeptat jaky způsobem lze vytápět dům pomoci časového nastavení

v domě je kotel na tuhá poliva a v obci není plynovod což by ulehčovalo tuto situaci

jde mi o to, že se domu vracím k večeru a než se vytopí dům tak to chvíli trvá

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

troja*
hodnocení

2x

Pokud se nejedná o recesní dotaz pak je skorořešení :) ...

Což takhle přidat do těles ÚT přímotopné ohřívače a ty zapojit na časový spinač. Běžně tento způsob používám v mezidobí jara a podzimu a v chladnějších dnech v létě. Vytápím tak hlavní obývací místnost a koupelnu.

japr*

No to musí být trahý provoz,jedině možná v sazbě D45.

troja*

D45d ano, ale u PRE po odečtení všech paušálů a poplatků a po připočtení plateb žroutům za síť je NT 1.43590 Kč/kWh a VT 1,79920 Kč/kWh, takže rozdíl 0,3633 Kč/kWh,

ale úvaha o automatickém násypném kotli, jak níže uvedeno by byla asi realizovatelná i třeba jen okopírovat jakousi automatiku k otevření v určitý čas většího přístupu vzduchu pod rošt. Pamatuji, že na kotli byl mechanický termostat, který reguloval přístup vzduchu pod rošt přivíráním a otvíráním vzduchové klapky.

des*
hodnocení

0x

Tak tohle je oblast SKYFY ,jak říkala naše prodavačka v knize.

hodnocení

0x

Vyřešit to nějak jednoduše v podstatě nelze.

Částečně by to šlo řešit pouze vestavbou akumulační nádrže do systému ÚT, kde by automatika započala s vytápěním domu z den předem natopené nádrže.

Žádné jednoduché řešení pro Vás neexistuje...To však neznamená že to v principu nelze vyřešit, nicméně vyžadovalo by to větší investice..

hodnocení

0x

tak pokud máte klasiku kotel je to asi nemožné,jedině mít akumulační nádrž a tu jedině spínat aby vám cyrkulovala voda z ní,,ale tu pak zase budete muset natopit na druhý den,to taky chvilku dá,pak možnost použít automatický kotel jako mam já,nasypete propojíte s pokojovým termostatem,kotel hoří teda celý den ,ale pokud je v utlumu tak jen udržuje hžavo,a když mu dá termostat povel tak se roztopí a jede dokud zas nedostane povel k vypnutí a pádu do utlumu,další varianta je peleták,a nebo kotel od vernera,na obilí a pelety ty dokáží dokonce zapálit palivo a nechají se spustit dálkově po sms,asi je nejlepší doma topit celý den protože co ušetříte přes den to zas projedete než natopíte na pož teplotu,ale to se u lasiky vyřeší jedině akumulačkou

hankauk*
hodnocení

0x

Pokud jde o kotel na tuhá paliva, tak řešení neexistuje. Ledaže byste si koupil kotel, který stojí cca 70 tis. a výše. Tam dáte kýbl uhlí a topíte celý den. Naši mají kotel na tuháče a jediné, co jsme dělali, bylo topit v kuse. Táta naložil kotel, než šel spát. Ráno bylo žhavo, tak ho rozfofroval a naložil. Kdo pak odpoldne přišel domů nejdřív, tak automaticky zkontroloval kotel. A šlo to. Kotel topil při zavřených spodních dvířkách, takže dlouho vydržel. Když byly hodně tuhé mrazy, tak občas táta skočil domů přes oběd. Jenže pracoval v místě, takže to bylo jednodušší.

dcspeedi*
hodnocení

tak myslim že jsem se dozvěděl co jsem potřeboval

už jsem se díval na kotle, bude to sice pálka ale je to aspoň řešení

topná tyč je řešení právě na chladnější dny, mě jde hlavně o zimní období

všem děkují

osobně bych tedy zakoupil elektrokotel než instaloval něco do stávajícího kotle,zaprví to je jinak stavěné,ztráty budou jiné,pak bych pořešil elektřinu,přechod na jiný tarif 45d,budete mit noční proud skoro celý den.jinak se pak nedoplatíte,ono nějakejch třeba 5-9kw nebo i víc je znát,za hodinu běhu,nebo bych zauvažoval o investici do automatu na uhlí,mam a spokojenost a vytápím 2 generační dum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]