Nejste přihlášen/a.
dobrý den, jaké máte zkušenosti se sprchovými kouty - kde končí, respektive začínají obkladačky? v návodu sprchového koutu (nějaký nejlevnější nejspíš z baumaxu) je vidět obklad až na zem, instalatér ale říká že rozhodně ne, že první řada začíná až s hranou vaničky.
(celé je to samonostné, obezdívat se nebude, jen se vyhodí prostřední nožička a pod ní ytong nebo cihlu + jedna dvě vrstvy mirelonu)
Na co mirelon? Pokud bude obložený jen ten kout, tak to jde udělat tak, že bude začínat první obkladačka tesně nad vaničkou, kam pak bude odkapávat voda stečená z obkladu. Pokud se bude obkládat celá koupelna, vypadalo by to jako pěst na oko, zkušený obkladač to zařízne rovně a pekně, že to nepůjde poznat. Já jsem měl štěstí, jelikož jsem zvolil obklady a výšku ytongu tak, že mi to vyšlo, že první dlaždičkou byl obložen ytong a druhá navazovala právě jak sem uvedl těsně nad vaničkou.
doplněno 08.01.13 08:38: Aha, no já to řešil u rohové vany tak, že jsem v podstatě vyzdil s cca 1cm rezervou ten roh + mezi nohy vaničky jsem dal Ytong, násleldně to mělo být zapěněno pěnou. Pod vanu se nedostanu a divně praská, takže bůh ví, jak to nakonec obkladači udělali. Ale obávám se, že ne tak, jak měli.
U novějších vaniček pro sprchové kouty jsem viděl dokonce takovou polystyrenovou jako kdyby formu, takže to bylo místo toho celého spodku.
Ptas se na zkusenosti, tak odpovodam, pokud je vanicka pod obkladem a obklad je i jenom kouskem z boku vanicky, takze je zapustena cela v obkladu, tak uz nejde udtud vyndat bez poskozeni, dost casto to absolvuju pri opravach spatne provedenych odpadu pod vanickou, bud musim osekat kus obkladu, ktery pak neni cim opravit, protoze lidi si nenechavaji zadne rezervni dlazdice a nebo pri snaze tu vanicku z toho prostoru vyrvat se vanicka znici. Pokud je vanicka prilozena k obkladu, tak neni zadny problem.
Co se tyka toho mirelonu, tak to je prave casty duvod vzniku problemu, vanicka by mela byt usazena s co nejmensi moznosti pruzeni, takze bud nech ty original nozicky a nech ji pruzit tak, jak je to od vyrobce a nebo ji posad rovnou do maltoveho loze, aby sedela co nejvic napevno bez moznosti pruhybu smerem dolu, casem by ti mohla pri pruzeni prasknout na dne a taky by se mohla zpusobit netesnost u zdi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.