Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit ohledne zatepleni podkrovi.
Mam nekontaktni folii a resim jak dat vrstvy vaty.
Moje predstava:
folie
mezera 5cm
ale ted mi zbude pouze 100mm mezi krokvemi a tady chci nastavit krokve o dalsich 100mm a dat vatu mezi krokve 200mm pak rost a dalsich 100mm pak parazabranu a cd profily mezi to mozna jeste 60mm vaty. Nevim jestli muzu ale nastavit krokev o tech 100mm. Jestli jo tak nějakýma hranolama + na ne desku? pak kontra rošt 100mm
Diky moc
já bych tepelný most neprotahoval, spíš bych použil krokvové závěsy levnestavebniny.cz/... nebo nástavce levnestavebniny.cz/...
dřevo není velký tepelný most, má dobrá izol. vlastnosti, ale souhlasím s použitím krokvových závěsů, bude to jednodušší a rychlejší řešení
Nechci použít krokvový závěs, protože pak musí být parozabrana na CD profilech a já tam chci mít mezeru na světla a možná tam dám ještě 60cm vaty. Bude to přesně 5:1 poměr(300mm:60mm).
kde je to napsané, že musí? Nemusí, nástavce jsou přímo na mezeru určené, ale ani varianta se závěsy nevylučuje mezeru.
nástavec se mi líbí, ale stojí myslím 35 Kč za kus. To by byla pálka na 200m2. Nejsem nějaký odborník, všechno svépomoci a navíc jsem sofwarový programátor
a není krokvový nastavec jenom na 160mm vaty dle popisu od rogips?
no já vycházel jen z popisu ... Společnost Rigips přinesla na trh novinku
_ krokvový nástavec, který ve spojení
se stavěcím třmenem umožní použít
v konstrukcích podkroví minerální izolaci
až do tloušťky 400 mm
Sám jsem ho kvůli ceně zavrhl a šel do závěsů. Mám 140 mezi a 160 pod. Folii jsem vyměnil. Koukám, máme podobné řemeslo
no ona je to 5 let stará střecha od rodičů. Teď chceme udělat to podkroví a zjistil jsem, že je tam nekontaktní. To jsou pak problémy a pasti. Na hřebenu navíc neudělali větrání takže to musím taky vyřešit. Kvůli mezeře pak dám mezi krokve jenom 100mm vaty proto chci krokve prodloužit o 100mm ať dám mezi krokve 200mm a pod krokve 100mm..samé pasti a zjišťování. Už mě z toho jebne..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.