Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,pokládám doma podlahu z cetris desek, ale nevím si rady se sešroubováním desek k sobě. Mám šrouby přímo na cetris desky 4,2x35mm desky jsou 12mm silné. Vrchní desku předvrtávám vrtákem 4mm, jak se má, ale při dotahování šroubu se vždy srthne závit v desce, co stím? Zkoušel jsem i předvrtávání menším vrtákem, ale bohužel ten samý případ.
Poradí mi někdo jak na to, nebo co dělám špatně?
Z tvého dotazu mi není úplně jasná skladby podlahy. Jestli dáváš desky jen jednou vrstvou (12 mm), pak přece nezáleží když se strhne závit v desce. Důležité je, aby se nestrhl v podložce (lati) ke které desku šroubuješ. Jestli dáváš dvě desky na sebe, pak použij dvakrát delší šrouby a přišroubuj je k podložce najednou. Stačí obyčejné vruty průměr 5 mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.