Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž cetris desek

Od: choze130* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,pokládám doma podlahu z cetris desek, ale nevím si rady se sešroubováním desek k sobě. Mám šrouby přímo na cetris desky 4,2x35mm desky jsou 12mm silné. Vrchní desku předvrtávám vrtákem 4mm, jak se má, ale při dotahování šroubu se vždy srthne závit v desce, co stím? Zkoušel jsem i předvrtávání menším vrtákem, ale bohužel ten samý případ.

Poradí mi někdo jak na to, nebo co dělám špatně?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

choze130*
hodnocení

A ještě jedna otázka, proč se na šešroubování nesmí používat šrouby do sádrokartonu?

hodnocení

0x

Z tvého dotazu mi není úplně jasná skladby podlahy. Jestli dáváš desky jen jednou vrstvou (12 mm), pak přece nezáleží když se strhne závit v desce. Důležité je, aby se nestrhl v podložce (lati) ke které desku šroubuješ. Jestli dáváš dvě desky na sebe, pak použij dvakrát delší šrouby a přišroubuj je k podložce najednou. Stačí obyčejné vruty průměr 5 mm.

hodnocení

0x

choze, vy šroubujete jen desky k sobě?

ale to snad ne!

choze130*
hodnocení

a proč ne jen šroubovat?

Choze,protže takto to není navrženo pro Cetris... takto nelze dávat šoubky

Pokud jen dvě desky k sobě, musíte první předvtrtat a ZAHLOUBIT, pak tepre šroubovat s momentovou vrtačkou...

Jinak je vždy strhnete...

ludak*
hodnocení

0x

Vem si tak desítku vrtak a tam kde bude šroub ho zavrtej tak 3-4mm aby se ti tam zapustila hlava šroubu a pak dotahnout sice pevně ale s citem.

choze130*
hodnocení

To jsem také zkoušel, rada dobrá děkuji, ale ne pokaždé se povede dobře šroub utáhnout. To je to pevně ale s citem

choze130*
hodnocení

Pro upřesnění skladba podlahy taková to: beton, hydroizolace, EPS polystyren a na vrch dvě vrstvy cetris desek položených křížem a vzájemně prošroubovaných.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]