Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupila jsem domek, který není napojen na vodovodní řád, vodu čerpám ze studny, v obci tento rok byla vybudována kanalizace na kterou mám přípojku. Starosta obce mi sdělil, že do 31.12.2008 mám povinnost se napojit na kanalizaci, i když mám septik.Budu mít sankce, když se do 31.12.2008 nestihnu z finančních důvodů napojit na kanalizaci a dále budu využívat septik?
Máte opravdu septik, nebo žumpu. Ze septiku odvádíte vodu kam? Osobně bych se napojil, i když by mě sankce nehrozili. Pokud Vám starosta sdělil to co sdělil, měla jste se ho hned zeptat, že to asi z finančních důvodů nestihnu, jak se bude postupovat, když to uděláte třeba do konce roku?
Klidně to může být tak, že obec dostala dotaci, ale musí se připojit xy% obyvatel, nebo musí část dotace vrátit. Pokud nebudete spokojena s odpovědí starosty, obraťte se na nadřízený vodohospodářský úřad.
Jestli budete mít sankce to opravdu nevím,ale troufnu si tvrdit ,že Vás to později bude stát mnohem více peněz a času ohledně vyřizování a běhání po úřadech.Zkuste zapátrat mezi lidmi z vesnice,zjistíte jak jsou na tom ostatní.Určitě by nedali pokutu celé vesnici.Zase bez neustálého vyvážení septiku budete mít lepší komfort,ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.