Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sankce za nenapojení na kanalizaci

Od: domek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

koupila jsem domek, který není napojen na vodovodní řád, vodu čerpám ze studny, v obci tento rok byla vybudována kanalizace na kterou mám přípojku. Starosta obce mi sdělil, že do 31.12.2008 mám povinnost se napojit na kanalizaci, i když mám septik.Budu mít sankce, když se do 31.12.2008 nestihnu z finančních důvodů napojit na kanalizaci a dále budu využívat septik?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Jaké asi finanční náklady čekáte?Je ten domek nějak daleko?Pokud tam nemáte skálu,neměl by to být až takový finanční náklad.Lze na to čerpat i bankovní půjčku.

JABRAKA

hodnocení

2x

Máte opravdu septik, nebo žumpu. Ze septiku odvádíte vodu kam? Osobně bych se napojil, i když by mě sankce nehrozili. Pokud Vám starosta sdělil to co sdělil, měla jste se ho hned zeptat, že to asi z finančních důvodů nestihnu, jak se bude postupovat, když to uděláte třeba do konce roku?

Klidně to může být tak, že obec dostala dotaci, ale musí se připojit xy% obyvatel, nebo musí část dotace vrátit. Pokud nebudete spokojena s odpovědí starosty, obraťte se na nadřízený vodohospodářský úřad.

lm®
hodnocení

1x

Jestli budete mít sankce to opravdu nevím,ale troufnu si tvrdit ,že Vás to později bude stát mnohem více peněz a času ohledně vyřizování a běhání po úřadech.Zkuste zapátrat mezi lidmi z vesnice,zjistíte jak jsou na tom ostatní.Určitě by nedali pokutu celé vesnici.Zase bez neustálého vyvážení septiku budete mít lepší komfort,ne?

hodnocení

0x

pokud máte jímku ne septik (který odvádí vodu) žádné sankce snad nepřipadají v úvahu, ale riskujete, že vám potom třeba nedovolí napojení až vy budete chtít nebo se to bude protahovat. Pokud máte septik a odvádí se z něj voda (do potoka, strouhy apd), můžete čekat i nějaké sankce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]