Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové dveře do Ytongu/Q-PORU

Od: romaxik* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Plánuji výměnu "pletivové" sklepní kóje za vyzděnou z Ytongu nebo Q-poru. Rozměry jsou šířka 150cm, hloubka 143cm, výška 250cm. Do stěny 150x250 chci dát dveře 210x100 plastové a nyní se potřebuji zeptat:

Když dám příčku z 7,5cm Ytongu, udrží to ty plastové dveře, aby se to nevylomilo?

Díky za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

0x

Já bych to nedělal. Ono to možná udrží, když budou kotveny ve více bodech, ale moc robustní to nebude. Pak bude stačit borec s kladivem a nemusí ani řešit zámek. Když jsem byl v samosprávě, několikrát jsme řešili vylomené panty (a to jsou kóje vyzděné). Dotaz mimo: ostatní Vám náhradu pletiva ytongem povolí?

romaxik*
hodnocení

Byt mám v OV, ale podle byťáku to jako problém nevidí?

Proč se ptáte, měl by v tom být nějaký problém?

Bourák s kladivem - to bych jako problém neviděl, je to potom pojištěno na neomezenou částku, sice s tím zase bude práce, ale pojišˇ%tovna by to měla zaplatit.

cepagis*

Byt v OV, tedy společenství vlastníků? Aby v tom neviděli problém ostatní, nevím jak to máte řešeno, ale u nás byly problémem i různé dřevěné (regálové) konstrukce, které zasahovaly do rozvodů vody, plynu, odpadů, osvětlení sklepa atd... Osobně bych cennosti (i lepší kolo) ve sklepní kojí nenechával. A když, tak se mi zdá současné pletivo bytelnější, jediná nevýhoda, že přes to je vidět, ale i to se dá řešit. Zavěsit plastové dveře do 75 ytongu bude sice na první pohled bytelné, bohužel jen na pravní pohled. Jak říkám, většina u nás vykradených kójí měla neporušené petlice a zámky, zato však vyražené panty. A to u toho ytongu nebude problém. Jak se k tomu však postaví Vaše pojišťovna, to netuším... Když už do toho půjdete, dejte tam alespoň plechová futra, protože zavěšovat to jen do samotného ytongu je dle mého názoru nesmysl...

romaxik*
hodnocení

Možná si nerozumíme.

Plastové dveře mají své vlastní zárubně, jinak se to ani neprodává, pouze komplet dveře+ plastové zárubně.

Plastové dveře a plechové futra to nejde dohromady.

cepagis*

Proč by nebylo možné koupit samotné dveře bez zárubní?:) Ale jestli se ptáte na to, jestli 75 ytong udrží zárubeň, tak to samozřejmě ano, bytová jádra se tak bežně vyzdívají...

romaxik*
hodnocení

Primárně mě šlo o to, jestli Y75 udrží ty zárubně a dveře.

cepagis*

Udrží, my to dávali do 75 v koupelně a WC, jediným problémem je, že ne všude mají takto úzká futra. Ale jestliže máte plastová, není problém.

romaxik*
hodnocení

Vy jste dávali do koupelny a WC plastová dveře? A o šířce 1m?

cepagis*

Ne, dřevěné, 70cm, ale zato masiv, ten bude těžší než 100cm plast, teda aspoň si to myslím...

nevidím problém,dveře mají svuj rrám a kotví se bud na kotvící plechy které se zasadí do futra a přivrtají do zdi,nebo se používá turbošroubů skrz rám,okolní spára mezi futrem a zdí se pění,a dokončí pozednicku

doplněno 14.11.11 21:34:

pokud bude zed držet a pořádně se to ukotví a vypění tak to držet bude,dyt se dělaj i vchodovky přes metr panel,nebo sklo a tam je váha dosti velká ,ve 2 jsme to měli co nasadit*smich*

romaxik*
hodnocení

To Pajars:

Mě šlo o to, aby se to třeba při otevření dveří do pravého úhlu (největší páka) nemělo snahu vylomit, nebo zbourat celou příčku.

Aby mi z toho nešla hlava kolem *ee*

romaxik*
hodnocení

To je asi pravda, ty co jsem vybral jsou z nějakého lehčeného materiálu, tak že nejsou moc těžké. V porovnání 70 masiv budou asi lehčí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]