Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace oken - jsou křivá

Od: mt odpovědí: 5 změna:

Dodavatel euro oken osadil novostavbu okny.Z toho dvě okna nejsou vyrobeny v pravém úhlu a svažují se o 1 cm na 1 metr.Požadoval jsem odstranění vady , ale dodavatel se ohání předávacím protokolem , že jsem přebral dílo bez závad. Dílo jsem samozřejmě převzal , ale křivost jsem zjistil až při dodělávání omítek. Prosím o radu jestli mám nárok na odstranění vady a pokud ano jak postupovat.Okna jsou samozřejmně v záruce.Díky s pozdravem M.T.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mt, zhotovite se jen vymlouvá a zkouší co vydržíte.

Vy jste podepsali předávací protokol, ale nemůžete přeci přeměřovat detaily...

takže písemně reklamaci a a pak podle reakce...jednat..

standa1*
hodnocení

0x

Špatné je že jste převzal zakázku a podepsal předávací protokol,dle mého osobního názoru je teď jediná šance přizvat soudního znalce a nechat si od něj potvrdit že chybu provedla firma při montáži a ne následující případné stavební úkony a práce.

Bohužel jak u nás v Čechách bývá zvykem je to běh na dlouhou trať...*zed*,ale napadá mě jedna věc...co stavební dozor (nebo stavbyvedoucí)? Ten by měl podat vysvětlení proč a jak...případně řešit tyto problémy...*nevi*

doplněno 13.11.11 22:57:

doplnění- a jste si jistý že ty okna nejsou vyrobeny v pravém úhlu? Není možné že je jen firma která je montovala špatně usadila?

doplněno 13.11.11 23:05:

mimochodem pokud by vám zkřížili okna o 1 cm tak nepůjdou zavřít ani otevřít,spíš jsou celá křivě zazděná,a také další věc...posudek od soudního znalce není nic levného...

mt
hodnocení

Okna jsou půl oblouková jsou nová . jdou otvírat jsou tak špatně vyrobena.Svislost je ok, ale vodorovně padají od svislého sloupku o 1 cm na 1 metr

stirecek*

Křídlo je vodorovné (nepadá)? nebo kopíruje rám?

stirecek*
hodnocení

0x

1cm se mi zdá už hodně - křídla fungují normálně? Nedrhnou? Zkuste rámy přeměřit do kříže, pak poznáte, jestli jsou v úhlu. Možná je máte jen křivě usazené celé. Otevřené křídlo v jakékoliv pozici se nesmí samovolně otvírat/zavírat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]