Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obložení vany

Od: m44m* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně obložení vany v novém bytě. Vanu mi obložila firma, aniž bychom se dohodli na detailech - viz. foto. vadí mi rantl kolem vany a lišty na hranách.Zajímalo by mě, zda lze vanu obložit bez přesahujícího rantlu, aby obklady byly zároveň s hranou vany, přestože má vana určitý (nevelký) radius (Ariela, délka 160 cm, širší strana 80 cm, užší 52 cm - viz. příloha)Pokud ano, jak široké by mohly být obklady, aby kopírovaly zaoblení vany (moc tenké proužky by byly neestetické).Děkuji za Vaše rady a názory

doplněno 15.11.11 13:40:

Není ten rantl zbytečně široký? A nebyl by místo lišt lepší kamenický roh?

Obložení vany

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drap*
hodnocení

1x

Určitě lze, vana by se musela znovu obezdít, tk aby okraj vany přesahoval obezdění jen na tloušťku obkladu. V tomto případě by obklad neměl být asi širší než 15 - 20 cm.

des*

Tato vana je velmi pěkně obložená,nesahal bych na to.

pecenkav*

souhlasim, tech 20 by mohlo vyhovovat, a tazatele chapu, ja taky nesnasim ty listy.

doplněno 13.11.11 13:33:

souhlasim s drapem

pecenkav*
hodnocení

0x

a kdepak jsou zasity vanovy dvirka?

craft*

Možná je jedna obkladačka na magnetech. Já to tak mám taky.

repe
hodnocení

0x

Mě se zase nelíbí, že spáry na boku vany nejsou stejně s podlahou.A ty lišty bych mít taky nemusel.

ann*
hodnocení

0x

Oni asi obkladyči rantl nezdili ne?! Tak to jste si měl "pohlídat" již se zedníkem! A pokud to budete předělávat-necháte předělat, tak se bude muset udělat znovu i podlaha kolem, tak snad tam nemáte podlahový?! Já osobně bych to už nechala takto, jan bych zapátrala po černých lištách a ty vyměnila, bude to vypadat mnohem lépe!

cacab*
hodnocení

0x

Je to teda celý nějak sprskaný, proč je obklad za vanou jenom do půlky nechápu a tohle řešení hran a ploch je asi tak na 5 minut koupání a 10 minut mytí a čištění vany. Nelíbí se mě to a asi bych to určitě předelal.

pecenkav*

Ta vyska obkladu za vanou je v poradku, jede se obklad od podlahy, ale prave kvuli tomu uklidu toho rantlu se mi to nelibi.

cacab*

Nemyslel jsem výšku obkladu ale to jakoby nedodělaný bílý místo vpravo za vanou.

pecenkav*

to se neda posuzovat, kdyz nevidis celou koupelnu, treba to vymyslel nejakej architekt a s necim, co neni na fotce videt to opticky ladi.

stirecek*
hodnocení

0x

Já si myslím, že vana je moc pěkně obložená, jen nechápu, proč není obložené celé i to čelo. Pokud byste chtěla kopírovat zaoblení vany, věřte, bude to vypadat mnohem hůř. Taktéž plastové rohy vydrží mnohem více, když by se to jen zaspárovalo, bude se v těch spárách tvořit vlhko a časem by vypadávaly. Fakt nevím, jestli bych takhle velký formát řezal na úzké pásky jen proto, aby kopírovaly vanu, byla by to jak pěst na oko.

m
hodnocení

0x

Zjistil jsem, ze jsem se svymi nazory v mensine... Ja jsem rozhodne proti obkladani zaoblene vany - bud se musi narezat prouzky a vypada to divne, a nebo vznikne takova rakev, jako je na obrazku. Ten rantl mi vadi, jeste, ze je tam ta plastova lista, ta to zjemnuje. Pokud tam neni lista a nekdo uklouzne a spadne na tu hranu tak se velmi tezce zrani. Proc nikdo nepouzivate panely, ktere k vanam dodava vyrobce? Vzdyt to vypada mnohem lip ne? Nebo mam opravdu jiny vkus nez vetsina lidi? nebo mi neco unika?

Stejne tak nechapu tu vasi zalibu v geberitech... Jeste jsem nevidel cisty zavesny zachod? Co je za pozitek, ze po vytlaceni potreby na me tato ceka na podesticce a musim ihned splachnout a misa je spinava? Na kombi WC spadne ta vec rovnou do vody a vsude je cisto a nic nesmrdi? Proc vsichni chcete zavesne toalety? Prosim o vysvetleni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]