Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně obložení vany v novém bytě. Vanu mi obložila firma, aniž bychom se dohodli na detailech - viz. foto. vadí mi rantl kolem vany a lišty na hranách.Zajímalo by mě, zda lze vanu obložit bez přesahujícího rantlu, aby obklady byly zároveň s hranou vany, přestože má vana určitý (nevelký) radius (Ariela, délka 160 cm, širší strana 80 cm, užší 52 cm - viz. příloha)Pokud ano, jak široké by mohly být obklady, aby kopírovaly zaoblení vany (moc tenké proužky by byly neestetické).Děkuji za Vaše rady a názory
doplněno 15.11.11 13:40:Není ten rantl zbytečně široký? A nebyl by místo lišt lepší kamenický roh?
Určitě lze, vana by se musela znovu obezdít, tk aby okraj vany přesahoval obezdění jen na tloušťku obkladu. V tomto případě by obklad neměl být asi širší než 15 - 20 cm.
Oni asi obkladyči rantl nezdili ne?! Tak to jste si měl "pohlídat" již se zedníkem! A pokud to budete předělávat-necháte předělat, tak se bude muset udělat znovu i podlaha kolem, tak snad tam nemáte podlahový?! Já osobně bych to už nechala takto, jan bych zapátrala po černých lištách a ty vyměnila, bude to vypadat mnohem lépe!
Je to teda celý nějak sprskaný, proč je obklad za vanou jenom do půlky nechápu a tohle řešení hran a ploch je asi tak na 5 minut koupání a 10 minut mytí a čištění vany. Nelíbí se mě to a asi bych to určitě předelal.
Ta vyska obkladu za vanou je v poradku, jede se obklad od podlahy, ale prave kvuli tomu uklidu toho rantlu se mi to nelibi.
Já si myslím, že vana je moc pěkně obložená, jen nechápu, proč není obložené celé i to čelo. Pokud byste chtěla kopírovat zaoblení vany, věřte, bude to vypadat mnohem hůř. Taktéž plastové rohy vydrží mnohem více, když by se to jen zaspárovalo, bude se v těch spárách tvořit vlhko a časem by vypadávaly. Fakt nevím, jestli bych takhle velký formát řezal na úzké pásky jen proto, aby kopírovaly vanu, byla by to jak pěst na oko.
Zjistil jsem, ze jsem se svymi nazory v mensine... Ja jsem rozhodne proti obkladani zaoblene vany - bud se musi narezat prouzky a vypada to divne, a nebo vznikne takova rakev, jako je na obrazku. Ten rantl mi vadi, jeste, ze je tam ta plastova lista, ta to zjemnuje. Pokud tam neni lista a nekdo uklouzne a spadne na tu hranu tak se velmi tezce zrani. Proc nikdo nepouzivate panely, ktere k vanam dodava vyrobce? Vzdyt to vypada mnohem lip ne? Nebo mam opravdu jiny vkus nez vetsina lidi? nebo mi neco unika?
Stejne tak nechapu tu vasi zalibu v geberitech... Jeste jsem nevidel cisty zavesny zachod? Co je za pozitek, ze po vytlaceni potreby na me tato ceka na podesticce a musim ihned splachnout a misa je spinava? Na kombi WC spadne ta vec rovnou do vody a vsude je cisto a nic nesmrdi? Proc vsichni chcete zavesne toalety? Prosim o vysvetleni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.