Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vlastním kotel h 41 do ted jsem používal dum jen na leto a netopil jsem tam ale tuto zimu jsem nucen přebývat tam mam uhlý ořech ale nevím když ho roztopím jesi má být zadní klapka zatařená nebo ne a když ho chci naložit na noc tak jsem nechal zavřené dvířka a vytaženou zadní klapku ale moc to nehřeje nevým jak v tom kotly správně topit.
Zadní klapka u tohoto kotle je tzv. "zátopová" a pokud je "otevřena" (zasunuta), tak jdou spaliny přímo do komína a když se uzavře (vysune), tak spaliny prochází kotlem a ohřívají topné medium. Na pochopení funkce stačí sundat horní víko kotle.
Johny máte způsob topení že pouštíte většinu tepla do komína a ukažte mi dnes někoho kdo si může dovolit takle plýtvat .To že jste vhodil ten plech jste učinil z kotle o výkonu 14-18 kw kotel o výkonu 7-9kw
Josef: kotel vyčisti jak píše des hlavně pak je třeba ty saze vyškrábat z toho spodku tím otvorem, znovu tam usadit spodní kryt a potom není možné aby to nehořelo tak jak má.
Dobrý den,zadní klapku už v kamnech nemám protože se žárem zkroutila tak jsem ji vyhodil,v těchto kamnech topím již 26 let,majitelům předemnou nechtěla kamna pořádně topit tak jak vám.Záleží na uhlí,nesmíte topit černým uhlím,to vůbec nehoří jenom dehtuje,tyto kamna,protože jsou malá potřebují malé kousky uhlí což je nejlepší drobné hnědé uhlí tkz.hrášek(ono je ještě k tomu nejlevnější) a máte vidět jaké jsou to fofry.Ze začátku nechte pootevřené spodní dvířka a klapku do komína,až máte na kotlu cca 80C tak spodní dvířka zavřete,jinak by vám kamna začala kouřit, a klapku do komína přivřete dle potřeby,při přikládání musí být vždy spodní dvířka zavřená a do komína klapka otevřená,jinak by kamna zase vyčoudila,to uhlí si zkuste třeba pytel na zkoušku,přeji vám pořádný teplo a když tak napište jak se vám topí. J.Mrkvica@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.