Nejste přihlášen/a.
Na oběhovém čerpadle mám tři stupně výkonu. Podle jakých parametrů mám zvolit správný výkon. Na nejvyšší stupeň je vše OK. Nižší stupně mají menší výkon a tudíš i spotřebu a o tu mi jde. Díky za odpovědi
Nejjednoduší je to vyzkoušet. Začněte nejnižším stupněm a pokud budou radiátory teplé po celé ploše (dolní část bude vždy mírně chladnější), tak je to dostatečné. Pokud budou dole výrazně chladnější, tak přidejte.
Mám čerpadlo na 1 a protože bylo stále slyšet plácání vody tak jsem na něj dal clonku 5mm a je klid.
koupil jsem alpha 2 od grundfosu a to má funkci auto adapt,samo si to vyladí podle okruhu a tlaku v něm,jinak jak je uvedeno vyzkoušet aby vám topily radiatory ,občas je třeba si pohrát ještě s průtoky na kohoutech jestli máte hlavice,aby se vyvážila soustava ,čím blíž kotli tím menší prutok,osobně bych viděl ideal střed 2 stupen,pozná te to podle zvuku jak to v trubkách hučí
nechápu jako proč? pane pokud máte termo hlavice např heimery tak se koukněte že pokud jí sundáte máte tam čísla od 1-6,to značí velikost otvoru v kohoutu,při čemž 1 je nejmenší dirka 6největší.je jako logické že pokud mam kotel s čerpadlem a to mě tlačí do okruhu tak první radiatory se rychleji natápí,proto je to tak udělané nechá se snížit prutok a vyladit celá regulace prutoku soustavy,klidně se zeptejte topenářů normál se to dělá,a výrobci to proto maj i na kohoutech ,to nevymyslel jen tak nějakej pitomec ja považujete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.