Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapomenutá dilatační spára mezi domy!

Od: tonda* odpovědí: 2 změna:

Mohl by mi někdo poradit ,jak vyřešit problém s dilatační spárou.Postavil jsem dům přímo u zdi souseda a stavební firma neprovedla dilatační spáru mezi domy.Dům je už postaven a soused se se mnou chce soudit o to ,že ta dilatační spára tam musí být ,dovede mi někdo poradit nejjednodušší způsob jak to vyřešit a dům nemusel znova bořit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestliže jsou domky u sebe, tak jak je chcete dostat od sebe? Co vadí sousedovi konkrétně? Jakou dilataci si představuje? Přeci nechcete aby vám někdo poradil, když nedáte žádnou dokumentaci. Pomohl by Vám soudní znalec.

saturnin*
hodnocení

0x

Počkej si pár let a uvidíš ,že spára se sama objeví /většinou/.Záleží taky na počasí - prostě si to ohlídej.Pak tam vlož dle spáry lepenku - izolaci např.IPU,foalbit.Jasně ,že se asi nedostaneš všude,ale snaha tady je,ne?Můj kamarád to zkoušel ocelovým lanem proříznot - strašná práce,ale šlo to,Byl to ale jen YTONG.Otázkou je taky jestli jste lepili zdivo an neomítnutý či omítnutý dům.Pokud by měl dům omítku,tak by soudní znalec označil tento problém za bezpředmětný - omítka by vyrovnala případné defekty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]