Nejste přihlášen/a.
prosim o radu- jaky je postup pri vystavbe noveho domu na parcele mezi stavajicimi domy. musi se nejak projekt projednavat se sousedy z hlediska vzhledu nabo polohy noveho baraku?
pripadne nevi neko o webu kde by byli sepsany kroky od koupe parcely do kolaudace? dekuji.
(ps. pokud jsem videl nejake nove "satelity" tak se mi to nezda, casto co barak to jiny styl, vetsinou je to hruza.)
rposim, a nemate zkusenost, jak dalece to muzou ovlivnit? zda treba muzou projekt uplne zablokovat? jde mi o to, ze bych chtel treba max. vyuzit parcelu a dat dum na hranici (ostatne sousedi to take tak maji). muze to byt problem?dekuji.
nevým jak u vás ale u nas si vyžadují ochrané pásmo okolo hranice pozemku,prý dáno nějakou vyhláškou,jinak obešlou sousedy a všechny učastníky řízení,ty se k tomu mužou vyjádřit,pokud se jim něco nelíbí mají nárok na projednání,což pak posuzuje stavební ůřad,já osobně jsem nyní přistavoval pitomou kotelničku a co bylo lítání jen kvuli tomu,barák je postaru na hranici pozemku,prý to už nejde,2 metry min od hranice,a to sousedi koukali co to na uřadu vymýšlí za opičárnu,nakonec po domluvě a ukecávání povolili 1m
2 metry je ze zakona a to je furt nejlepsi je obejit sousedy mit tak na hrubo nakresleno na papire jak to bude vypadat vzit si papir kde se vam musi podepsat uplne vsichni sousedi i majitel komunikace z ktere budete mit pristup a bude hranicit jen s vratama s tim pak jdete na stavebni urad a muzou vam dat stavebni povoleni kdyz se domluvite se sousedem tak to muzete mit i pul metru od plotu a mit od nej podpis jinak vam povim ze dneska se hraje i na zaclaneni stavby sousedu ale toradeji nerikejte moc jinak se v tom zacnou moc hrabat staci ty podpisy
já to měl od souseda podepsané že to chci na hranici pozemku,lícovalo by to se stávající 18 m stěnou baráku,jemu to nevadilo má tam jen plot a zahradu,stavební ůřad to zakázal trval na 2 metrech a vůbec ho to nezajímalo,musí být prý ochrané pásmo,co když někdo koupí zax let barák a nebu se mu to líbit prý proč to tak je,nakonec jsem ukecal aspoň na metr,vznik zub,no nádherná opičárna.nakonec jsme se sousedem usoudili že razítko je silnější než lidskej rozum
Záleží zda budete stavět na stavbní povolení nebo dům do 150m2 na ohlášku. Pokud na ohlášku, tak si udělejte jednoduchá nákrs domu i s umístěním, k tomu napsaný souhlas od souseda a mu jej dejte jen podepsat v případě, že souhlasí. Pak už stavební úřad nikoho ze sousedů nezve. Pokud budete stavět na stav. povolení, tak úřad obesílá sousedy a na samotném místě se uskuteční řízení a sousedi se mohou vyjadřovat pokud to neučili již dříve písemně.
Stavba na hranici - záleží zda budete mít dodržen minimální průjezd pro hasiče. Nedostal byste od požárníků souhlas ke stavbě.
Já s tím mám zkušenosti bohužel dost nepříjemné. Sousedi mi to nejprve podepsali, pak ale zjistili, že můj dům je v horním rohu 2 metry od jejich pozemku (což je jednak v pořádku a navíc si - lumpové, ten plot o půl metru posunuli. Navíc se jedná o plot s podezdívkou, mají ho tam načerno). Tudíž svůj souhlas odvolali a celé se to dost nepříjemně táhlo. Rozumná řeč s nimi nebyla, takže se chystalo na krajské úrovni rozhodčí řízení, když tu náhle, poté, co jim začali vyhrožovat rodiče, že na ně práskneme ten plot a taky načerno postavenou stodolu, to "sami od sebe" podepsali znovu... Nic příjemného to tedy nebylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.