Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy

Od: alesl* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, loni jsem se vrhl do rekonstrukce 1.NP našeho rodinného domu rekonstrukcí střechy a pokračuji rekonstrukcí obytných místností, topení, oken. Snažím se co nejvíc práce dělat svépomocí.
Nyní se na vás obracím s prosbou o radu, jak vyřešit podlahu v budoucí koupelně. Místnost má 2,1 m x 3,5, podélně jsou 3 trámy, které jsou podle slov všech, předimenzované, rozteč asi 90 cm. Na nich byly nabité asi 5 cm fošny, které se prohýbaly a nebyly v rovině. Pod trámy jsou desky na kterých je omítka stropu koupelny(zrekonstruované) a špajzky pod nimi.
Výškový rozdíl levého a pravého trámu je v rohu místnosti asi 4 cm, na protějším asi 2 cm.
Na vás se obracím s prosbou o radu, jak by jste řešili složení podlahy vy?
Mám dva návrhy, víc se mi tedy zamlouvá ten druhý, ale mám obavy, že z dlouhodobého hledisky by mohl být problém s ohýbáním svorníků a sedáním eLek s OSB deskami.
Trámy i desky samozřejmě naimpregnuju bochemitem, a překryju fólií.
1.) Na desky stávajícího stropu dát 15 cm pochůzího polystyrenu, přes trámy a do zdi zapustit kari síť, dát 5 cm betonu a dále lepenku a dlažbu.
Riziko popraskání stávajícího stropu
2.)Srovnat trámy na minimální výškový rozdíl, na desky stáv. stropu dát minerální vatu, co zbyla z izolace střešní konstrukce, na trámy z boku přišroubovat svorníky skrz trámy ocelové eLka, posadit na ně OSB desky tl. 25, lícovat s horní hranou trámů, dále nalepit pochůzí polystyren i přes trámy a na něj tenkou vrstvu betonu a dále pak přes lepenku, nebo kročejovou izolaci dlažbu.
Osobně mi jde hlavně, aby byla podlaha spolehlivá z dlouhodobého hlediska a udržela vanu, skříňku, a další pochůzí namáhání, zatím mám ale málo zkušeností... Můžete mi prosím pomoct? Děkuji předem.

Rekonstrukce podlahy

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nejjednodušší se mi jeví suchá podlaha ze sádrovláknitých desek.Rigidurové desky jsou dodávány slepené s přesahem a slepí se do celistvé desky.Žádné hřebíky,ani šroubky.Na tyto desky se lepí přímo dlažba.Pod podlahu je možno umístit potrubí a odpady a zbytek vyplnit minerální vatou.

JABRAKA

standam*
hodnocení

0x

Alesi, tramy nejsou predimenzovane, dnes by ti mensiho rozmeru nikdo nedal, navic ten pravy bude tak na hrane

Na beton zapomen!, hlavne ty desky jsou prkna, ktere drzi par a hrebu a na nich je omitka tzv. palach (strop) nic nosneho

Kolik cm muze byt nad nejvyssim tramem?

danntera*
hodnocení

0x

Rád bych se zeptal. Teď při rekontrukci domu mi v podkroví vznikne úplně stejný prostor a odkrytá podlaha jako na obrázku. Zde by měla být koupelna jak bych měl správně zaizolovat podlahu. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]