Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závady na novém bytě

Od: petrl* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, je to necelý měsíc co jsem se nastěhoval do nového bytu v novostavbě. V průběhu této doby se zde objevila celá řada závad jako praskajicí spáry kolem kachliček a tím pádem uvolněné kachličky - na zemi v koupelně, kuchyni, chodbě, dále hlučný větráček na wc a v koupelně a v neposlední řadě prosakování vody z patra nademnou. Vše jsem samozřejmě reklamoval a zadarmo je v to v rámci záruky opravováno, ovšem spáry kolem kachliček praskají dál, stačí jen víc se pohybovat v místě, kde jsem předtím nechodil, voda stále prosakuje, větráčky už jsou tedy opravené akorát se museli vyndat ze zdi a vyměnit, takže zeď kolem nich je teď otlučená a bude se znovu omítat a malovat. Už mi pomalu dochází trpělivost, jelikož každý den přijdu z práce a musím uklízet po zednících, na zemi mám kartony, zedníci mají klíče od bytu jelikož jinak to ani nejde, atd atd...Prostě jsem šel do nového bytu s tím že všechno bude v pořádku a bude to prostě nastěhovat se a bydlet, což se očividně neděje. Takže jsem se rozhodl, že na staviteli budu požadovat nějakou finanční náhradu. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda k tomu lze najít nějakou oporu v zákoně, nebo jestli někdo z Vás má už s podobnou situací zkušenosti a mohl by mi poradit? Například zda to lze obecně stanovit v nějaké výši, v procentech z ceny, atd...? Děkuji za každou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Velice tě lituji,je to běh na dlouhé trati.Nejlépe je to dát rovnou k soudu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Petře, jak již napsal správně Jarda, bude to mít těžké. Dobrovolně Vá toho moc nedají...

Doporučuji nejdříve soudního znalce, aby přesně stanovil druh závady, příčinu a navzhl odstranění,,, pak za zhotovitelem s návrhem dohody a pokud neuspějete tak soud...

Bohužel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]